61 SAAT HABER SERVİSİ-CHP, Trabzon'da Ahmet Kaya, Saadet Partisi (SP) kontenjanından Abdulkadir Çelebi, Nuri Aydın, Ferda Kudunoğlu, İsmail Kaynar ve Mertcan Fero'yu, 24 Haziran seçimleri için aday gösterdi. 

4'üncü sıra adayı Ferda Kudunoğlu, listedeki sıralamayı beğenmeyince adaylıktan çekildi, partisinden de istifa etti. CHP Trabzon’da boşalan 4’üncü sıra milletvekili adaylığına kimin geleceği merak konusu olmuştu. Sabah partililerden alınan bilgilere göre Ferda Kudunoğlu’ndan boşalan CHP Trabzon Milletvekili Adaylığına Sunay Kurtoğlu getirilmişti. 

Sabahki haberin ardından flaş bir gelişme yaşandı. Adaylıktan ve partiden istifa ettiğini açıklayan Kudunoğlu istifa kararını geri çektiğini açıkladı. Kudunoğlu, “Bu konuda başta İl Başkanım Güzide Hanım, il yönetimim ve ilçe başkanlarımız ile kadın kollarımız ve gençlik kollarımızın gerekeni yapmış olmalarından dolayı benim de istifa gerekçem ortadan kalkmıştır. Koşulsuz olarak partimin emrindeyim partimden ve adaylıktan istifa etmiyorum” ifadelerini kullanırken Kudunoğlu'nun partiye geri döndüğü aday olamayacağı öğrenildi