61SAAT HABER SERVİSİ

CHP Trabzon İl Başkanlığı’nda EYT’liler ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

22 YILDIR MÜCADELE EDİYORLAR
Burada açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “81 ilde eş zamanlı olarak yapacağımız EYT ile ilgili basın açıklamasına hoş geldiniz. EYT’liler lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor. 22 yıldır anayasal haklarının verilmesi için mücadele ediyor. Lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor. 1999 yılında yapılan değişiklikler ve 2008’de yürürlüğe giren yasa ile prim ödeme gün sayısı kademe kademe artırıldı. 1999 öncesi sigorta girişi olanların emeklilik hakları ellerinden alındı. Yaş engeliyle birlikte Ak Parti MHP engeline takılıyorlar. Bu mağduriyete son vermek için attığımız adımda ittifakı karşımızda gördük. EYT’lilerin hakları için verdiğimiz mücadele verilen oylarla iptal edilidi” dedi.

ADETA ALAY EDİLİYOR
Hacısalihoğlu, “2013’ten bugüne kadar emekli olamayan 2 binden fazla işçi, çalıştığı işlerde yaşamını  yitirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT’lileri ülke ekonomisini çökertmeye yönelik olduğunu söyleyerek hedef gösterdi. Vatandaşlarımızı yük olarak gördüğünü söylüyor. Faiz lobisine her ay 2 milyar 271 milyon dolar faiz ödeniyor. 46 yaşında emekli olan Ak Parti Genel Başkanı, milyonlarca vatandaşa mezarlıkta emekliliği reva görüyor, “38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz”diyor. Erdoğan EYT’lileri hedef alırken “İskandinav Ülkeleri bu modelle battı”diyor.Oysa o İskandinav ülkelerinin emeklilerine en iyi yaşam koşullarını sunan ülkeler olduğunu söylemiyor. İskandinav ülkelerine gitmeye gerek yok! Türkiye’de yaklaşık 7,9 milyon emekli asgari ücretin altında aylıkla açlık sınırının altında yaşıyor. 4 milyondan fazla emeklimiz geçinebilmek için ya bir iş arıyor ya da bir işte çalışıyor. 40 yıl hizmeti olan emeklilerimiz kuru ekmeğe muhtaç durumda. EYT’liler kazanılmış haklarını talep ederken iktidar her defasında EYT mağdurlarının talepleri ile adeta alay ediyor.”

“İktidarın havuz medyası her gün EYT müjdesi veriyor, iktidar yetkilileri “Sorunun çözümü için çalışma başlattık” diyordu. Ama en sonunda yine dönüp dolaşıp “Böyle bir gündemimiz, çalışmamız yok” deme cüretini gösteriyorlar. EYT’liler artık iktidarın yalanlarını dinlemek istemiyor. EYT’liler ekonomiye zarar verecek kişiler olarak hedef gösterilmeyi değil, gasp edilen emeklilik hakkını istiyor. EYT’liler onlarca yıllık hizmetin ardından iş cinayetlerinde can vermek istemiyor.EYT’LİLER bu ülkenin eşit vatandaşları olarak kamusal sağlık hizmetinden yararlanmak istiyor. Kısacası EYT’liler yıllardır yaşadıkları hak kayıplarını ve mağduriyetleri giderecek yasanın çıkmasını istiyor! Talepleri iktidar tarafından yok sayılan ve toplumda hedef gösterilen EYT’liler bu büyük hak gaspına CHP iktidarında son verileceğini biliyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin dört bir yanından, emeklilerimiz ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız için yapacağımız düzenlemeleri burada bir kez daha dile getiriyoruz:
* EYT’lilerin geçmişe dönük emeklilik haklarını teslim edecek, yıllardır süren bu hak gaspına son vereceğiz.
* En düşük emekli aylığını asgari ücrete eşitleyeceğiz.
* Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapacak, aylık bağlama oranlarını eski düzeye çekecek, güncelleme katsayısında milli gelir artışının tümünü dikkate alacağız.
* Emeklilerimizin yıllardır beklediği ‘’İntibak Yasası’’nı derhal çıkartacak ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklere son vereceğiz.
Rantçıya, faizciye çalışan iktidar EYT sorununu çözmüyor, biz çözeceğiz! Sözümüz söz! Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Anayasamızın temel bir ilkesi olan sosyal devleti tüm toplum için hayata geçireceğiz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve tüm emeklilerimizin yıllarca hizmet ettikleri ülkelerinde hiçbir hakları gasp edilmeden, refah ve huzur içinde yaşayacağı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız.
Bir avuç yandaşına devletin Hazinesini teslim edip EYT’lilere ve halkıNa sırtını dönen Saray hükümeti ile Türkiye’nin kaybedecek bir günü daha kalmamıştır! Başta EYT olmak üzere tüm sosyal sorunların çözümü için hemen seçim, derhal seçim istiyoruz!” ifadelerini kullandı.