CHP Ortahisar İlçe Başkanı Mehmet Recep Arslantürk 24 Kasım Öğretmenler günü sebebi ile açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlerin hakları hakkında konuşan Arslan “Başöğretmenimiz M.Kemal Atatürk’ün  ‘yeni nesil sizlerin eseri olacaktır ’dediği öğretmenlerimizin gününü saygı ve sevgilerimizle kutluyoruz.Bugün karşı karşıya oldukları sorunlarını da biliyoruz.                                                                                                                                                        

OECD ülkeleri içinde en çok çalışan ve en az maaş alan bizim öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin %80 i ek iş yapmak zorundadır. Demokratik haklarını kullanamazlar. Sendikal faaliyetlere katıldıklarında cezalandırılıyorlar. Siyasi kadrolaşmalar ve artan baskılardan bunalmışlardır.Öğretmenlerimiz mutsuz,öğrencilerimiz ve velilerimiz umutsuzdur.
    Öğretmenlerimize İLO nun ‘öğretmen statüsü sözleşmesi uygulanmalıdır. Özlük ve mali hakları düzeltilmeli, iyileştirilmelidir. Ataması yapılmayan öğretmenlerimize sahip çıkılmalı görevlendirilmelidirler.
    İktidar partisine sesleniyoruz. Öğretmenler hepimizin öğretmenleridir. Gelin hep birlikte çözüm üretelim sorunlarını çözelim. Mezhepçi bir yaklaşımla değil milli eğitim anlayışı ile eğitime de öğretmenimize de istikrar ve huzur getirelim.”