CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon'un Araklı ilçesinde yapılması planlanan çöp depolama tesisinden vazgeçilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na mektup gönderdi.

Hamzaçebi, mektubunda, dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 15 Ekim 2004'te ''kent ormanı ve mesire yeri'' ilan edilen Trabzon ili Araklı ilçesi Hürriyet Mahallesi sınırlarındaki Turup mevkisinin, daha sonra yine aynı bakanlıkça çöp toplama alanı olarak kullanılmak amacıyla 31 Kasım 2006'da Trabzon-Rize Katı Atık Birliği'ne 49 yıllığına kiraladığını hatırlattı.

Daha önce askeri tatbikat ve atış alanı olarak kullanılmak üzere Milli Savunma Bakanlığı'na tahsis edilmesi nedeniyle çıkan ihtilaf sonunda söz konusu alanın, orman alanı olarak kullanılmak üzere Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 28 Haziran 2008'de yazısıyla Orman Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildiği belirtilen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

''Diğer yandan bu alan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2 Kasım 2006 tarihli yazısı üzerine, 20 Kasım 2006 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile de ''turizm merkezi'' olarak ilan edilmiş ve karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Bakanlar Kurulu kararıyla doğal güzellikleri nedeniyle 'turizm merkezi' olarak belirlenmiş söz konusu alanın çöp toplama alanı olarak feda edilmesi son derece yanlıştır. Çöp toplama yeri olarak, Araklı şehir merkezine 1 kilometre,  birinci derecede SİT alanına 500 metre mesafede olan bu alandan daha uygun yerlerin bulunması mümkündür. Çöp toplama alanı olarak bir başka alanın bulunması belde ve Trabzon halkının yanı sıra özelde Karadeniz genelde ise tüm ekosistem için hayati önem taşımaktadır. Konuyu gereği için tekrar ilgi ve takdirinize sunuyorum.''