Bunun sebebini AK Partililerin belediyenin CHP dönemine bağladığını ifade eden Kaya, sert açıklamalar yaptı. Kaya konuyla ilgili araştırma yaptıklarını belirterek şunları kaydetti: "

İşçilere TRABEL Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Kınalı, "İşçimize zam vermek istiyoruz ancak CHP döneminde alınan bir karar mahkemede. Bunun sonuçlandırılmasını istiyoruz" diyor. Halbuki zam yapılmak istenilse yapılır. Kimse kimseyi kandırmasın. Bunun CHP Trabzon eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu dönemiyle alakası yoktur. İşçilere söylenen kocaman bir yalandır, aldatmacadır. Belediye başkanı da bu duruma seyirci kalıyor.

Zammı vermeyen TRABEL yönetim kuruludur. Yapılan sözleşme elimizde" dedi. Kaya, Ispart belediyesini örnek göstererek oradaki işçilere zam yapıldığını da sözlerine ekledi. Kaya şunları: "Bugün 4 yıldır maaş zammı alamayan, emeği sömürülen Trabel işçisinin derdini dile getirmek, bu konuda kamuoyuna ve özellikle işçi kardeşlerimize yalan yanlış bilgi verenlerin ipliğini pazara çıkarmak için bu açıklamayı yapıyoruz. Değerli Arkadaşlar, sizlerin de bildiği gibi TRABEL işçileri, yaklaşık 4 yıldır YEMEK ve YOL PARASI zammı alamıyor. Belediye yönetimi ve bir kısım çevreler bu duruma, önceki Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu döneminde yapılan anlaşmanın ve Belediye-İş ile Hizmet-İş arasında yaşanan mahkeme krizinin neden olduğunu söylüyor. TRABEL Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Kınalı da bu kervana uyarak yaptığı açıklamada; “Biz işçimize zam vermek istiyoruz. Mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz” diyor. Aynı şekilde maaş zammı alamadıkları için ciddi anlamda mağdur olan işçilerin durumuna çözüm bulması gerekirken seyirci kalan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da hiç sıkılmadan işçisine “İşini dürüst ve başarılı bir şekilde yapan, emeğinin karşılığı mutlaka alır.” diyor.

ZAMMI VERMEYEN TRABELDİR!

Değerli Arkadaşlar, TRABEL işçisine yalan söyleniyor! DOĞRULAR SÖYLENMİYOR! Yani durum Belediye Yetkililerinin ve Seyfullah beyin dediği gibi değil.  TRABEL işçilerinin maaş zammı alamamasının nedeni, ne Volkan bey döneminde yapılan sözleşmedir, ne de sendikalar arasındaki mahkemedir.


İşçilerin mağduriyetinin nedeni Belediye ve TRABEL yönetiminin iş bilmezliğidir. Ya da işlerine böyle geldiği için zam alamayan işçinin durumuna seyirci kalmalarıdır.  Trabel işçileri zam alamamaları konusunda yanlış bilgilendirilmektedir. Geçmişi, CHP belediyesi karalamaya yönelik bu yalanı ve yalancıları bugün ifşa edeceğiz..

Değerli Arkadaşlar,

2009-2011 TRABEL Sözleşmesine bakıldığında; 39.maddesi işçilere yapılacak ÖĞRENİM YARDIMI, 40.maddesi ÇOCUK VE AİLE YARDIMI miktarlarındaki zam ve artışlar görülecektir. 41.maddedeki YEMEK YARDIMI ve 42.maddedeki YOL BEDELİ , “Alınacak Hizmet İhalesi Şartnamesinde belirtilmiş olan.” deniyor. Yani YOL BEDELİ ve YEMEK YARDIM miktarları alınacak hizmet ihalesine göre belirlenecektir deniyor.     


Sözleşmede 3 yıl maaş artışı yapılmayacağı şeklinde bir ifade yoktur.

Bu koskoca bir yalandır, aldatmacadır.

Bir diğer Yalan da “Maaş artışı yapabilmek için sendikalar arasındaki mahkeme sürecinin sonuçlanmasını bekliyoruz.”yalanıdır. “Mahkeme sürecini bekliyoruz” sözlerinin hiçbir geçerliliği yoktur! Tamamen hikayedir!                                                                                       


Belediye veya TRABEL Yönetimi Encümen kararıyla maaşlar iyileştirilebilmektedir. İşte ispatı, işte örneği elimizde!

T.C. Isparta Belediyesi Encümen kararı ile bu sorunu çözmüş, geçmiş yönetimleri yalan ve yanlışlarla karalamak yerine işçisinin mağduriyetini önlemiş, emeğinin karşılığını alması için çözüm üretmiştir.

“Belediyemizde Belediye-iş ve Hizmet-iş sendikaları arası yetki mahkemesi halen devam etmektedir…Yetki mahkemesinin sonucuna göre yetkili sendika ile yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesine Mahsuben, yeni sözleşme yapılıncaya kadar her personele aylık net 150 TL. ücretin ödenmesine, gereği için Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi. “ Şeklindeki bir encümen kararı ile işçiye maaş zammı yapmıştır.

Nasıl yapacağınıza dair bilgiyi verdik! Yalan bitti, Bahane kalmadı!                                                     


4 yıldır mağdur ettiğiniz TRABEL işçisinin maaş zammını verin artık!