Salih Cora’nın açıklamalarının yalana ve iftiraya dayandığını, bu tür haberlerin seçim öncesinde maksatlı olarak yapıldığını iddia eden Pekşen şunları söyledi;

“Bu haberin arkasında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyorum. Cora, ileri sürdüğü iddiaları daha önce de gündeme getirmişti. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığımız basın açıklamasında Cora’yı bu iddiaları ispat etmeye ve belgeleri yayınlamaya davet etmiştik. Ancak ortaya koyabildiği bir belge ya da mahkeme kaydı yok. Sahte belgelerle yine iftira arıyor. Rapor yok dava yok ama sahte belge ve yalanlarla iftiraya devam ediyor.

Bu konuyla ilgili yıllarca Kızılay Teftiş Kurulu Başkanlığı yapmış Hasan Sivrikaya’yı arayıp sorabilir böyle bir belge ya da rapor olup olmadığını öğrenmek için.

Zimmet yalanı tutmadı, şimdi de iftiraya başvuruyor. İddialarını kanıtla dedik. Hala kanıtlayamadın. Buradan sesleniyorum yalana dayanan iddialarını kanıtlayamazsan şerefsiz ve haysiyetsizsin.

Eğer şeref ve haysiyetin varsa, Trabzon sokaklarında onurlu bir şekilde dolaşmak istiyorsan şahsıma açıldığını ileri sürdüğün davanın hangi mahkemede hangi dosya numarası ile açıldığını ve bahsi geçen raporu derhal açıklamalısın. Aksi taktirde Trabzon sokaklarında yalancı olarak dolaşacaksın.

Madem bilgi ve belge vardı bu kadar zamandır neden açıklamadın da şimdi seçim arifesinde bu yalanları ortaya atıyorsun?

Sahte belgelerle ordusuna kumpas kurmuş bir partinin mensubundan da tam olarak bu beklenirdi. Senin geçmişini bütün Trabzon çok iyi bilmektedir. Bu sahte belgelerle kumpas kurma işini kimlerin kucağında öğrendiğini biliyoruz.

Bu iftiranın en alçakçasıdır. Ancak elbette bunun hesabını yargıda soracağım.”