Ziyarete TTSO yönetim kutulu üyeleri de hazır bulundu. 
TTSO’yu ziyarette Meclis Başkanı Şadan Eren, ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini, belirsizliğin her geçen gün sorunları artırdığını belirterek bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini söyledi. Eren, “Siz siyasetçiler çaba gösterin, bir hükümet kurulmasını sağlayın ve biz de kurulacak hükümetin belirleyeceği politikalar doğrultusunda koşmaya devam edelim” dedi. 

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, fındık denince akla çikolata geldiğini, ancak çikolatada kullanılan fındık miktarının yüzde 12, maksimum 15 oranında kullanıldığını, bunun dışındaki çikolatadaki diğer katkı maddelerinin de dünyanın diğer ülkelerinden temin edildiğini belirterek, bölgede bir büyük çikolata firmasının faaliyete geçtiğini, buradaki fındık sektöründeki sanayicilerimizin bir şekilde buna entegre olmasında fayda olduğunu söyledi. 

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Trabzon için planladığı kente bir çikolata markası kazandırma projesini TTSO Başkan ve yöneticilerine açtı. Pekşen, bu konuda yurt içi ve yurt dışı temasları olduğunu, bölgedeki fındık sanayicilerinin de bu projenin içinde yer almasını düşündüğünü ve bu projeyi birlikte hayata geçirmek istediklerini söyledi. Bu projenin yaşama geçmesi durumunda bölgeye başta istihdam olmak üzere, üretim ve yatırım açısından çok büyük katkısı olacağını düşündüğünü kaydeden Pekşen, Akdeniz’de Ege’de turizm yatırımlarının nasıl geliştiğini iyi bildiğini, bu yatırımların bir benzerini fındık sektöründe çikolata markasıyla Trabzon ya da bölgeye gelmesini planladığını söyledi.