Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde 5 yıl önce 2 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin de yaralanması olayına karışan 5'i tutuklu toplam 14 sanığın yargılanması tamamlandı. Mahkeme 7 sanığa ömürboyu ile 2.5 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. 7 sanık ise beraat etti.

Tekkeköy İlçesi Costal mevkiinde yaklaşık 5 yıl önce iki aile arasında tarladaki dişi hintkenevirlerinin sökülmesi konusunda çıkan silahlı kavgada Samet Güngör ile Murat Yurtseven öldürülürken, 3 kişi de yaralanmıştı. Olayda 5 kişi de tutuklanmıştı. Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan sanıklardan tutuklu yargılanan Cengiz Akkaya, 2 kişiyi kendisinin öldürdüğünü ve 1 kişiyi de yaraladığını kabul ederken, diğer tutuklu sanıklar olaya karışmadıklarını söyleyerek beraatlerini istedi.

Ancak mahkeme, tutuklu sanıklardan Mustafa Akkkaya'ya 2 kez ömer boyu ve 43 yıl 4 ay, Hüseyin Akkaya ve Bekir Akkaya'ya ömür boyu ve 60'ar yıl, Yılmaz Akkaya'ya ömür boyu ve 57.5 yıl, Cengiz Akkaya 52 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklardan Barış Dönmez cinayet ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarına yardım etmekten 49 yıl 7 ay, suçluyu kayırdığı ileri sürülen İbrahim Akkaya'ya ise 2.5 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan diğer sanıklar ise beraat etti. Mahkeme, Barış Dönmez hakkında tutuklama kararı çıkardı