Buluşmaya Trabzon’un yazılı, sözlü ve görsel basından yerel ve ulusal temsilcilerinin yanısıra Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, TSYD Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç, Ferrero Doğu Karadeniz Fabrikalar Müdürü Devrim Yangın, Ferrero Değerli Tarım Uygulamaları Trabzon Müdürü Ozan Dinç Demiral katıldı. 

İftardan önce konuşan Ferrero  Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın, gıda sektörünün taleplerinin takipçisi olacağına vurgu yaptı. 

'TRABZON FIKDIKTA ÇOK ÖNEMLİ'

Bamsı Akın konuşmasında “Trabzon fındık sektöründe çok önemli bir yere sahip, Trabzon’da Fındık üretimi yüzde 8/9 oranındayken ticareti yüzde 40 civarında dolayısıyla arasında ciddi bir fark var. Verim olarak bakarsak son yıllarda çok fazla verim alamıyoruz, bunu arttırmak mümkün” dedi. 

'TRABZON'DA MODEL BAHÇELERİMİZ VAR'

Fındık ile ilgili pek çok program hazırladıklarını belirten Akın; “Bunların bir tanesi Ferrero değerli tarım projemiz. Tıpkı ticarettede olduğu gibi fındığında Trabzon üzerinde çok daha yüksek bir yere geleceğine inanıyoruz. Değerli tarımdan bahsedersek; 120 kişilik bir ekibimiz var bu ekipten 15 kişisi Trabzon’da burada model bahçelerimizle neler yapılacağını göstermeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar bize çok iyi şekilde geri dönüş sağlıyor” açıklamasında bulundu. 

'GENÇLERİ SEKTÖRE DAHİL ETMEK İSTİYORUZ'

Akın açıklamalarına şöyle devam etti; 

“Bunların dışında sosyal projelere çok önem veriyoruz; üç dört ay evvel bir projemizin tanıtımı oldu orada 4 bin gence ulaştık. Fındık sektörü için en önemli gelişim araçlarından bir tanesi gençlerin sektöre katılımını sağlamaktır. Bu projeler gençlere kariyerlerinde tarımın iyi bir alternatif olduğunu göstermekti. Dolayısıyla bu tür projelere devam edeceğiz. Bunun dışında kadın çiftçilere yönelik eğitim programlarımız var, bizim için değer zincirini mükemmeleştirmek yolunda her adım çok değerlidir. Bu iyi tarım uygulamalarıyla başlar iyi üretimle devam eder. Etik, çevre bilinci yüksek bir iş modeliyle desteklenir. Bu da sektör için çok önemlidi dolayısıyla biz Ferrero olarak gıda sektörünün bu konudaki taleplerin değer zincirine yansımını sağlamaya devam edeceğiz.”