Gürcistan’da eroin tuzağından kurtulmak isteyen Rizeli Muhammet Avcı, jet ski ile Gürcistan’dan deniz yolu ile kaçarak Türkiye’ye döndü.
Gürcistan’dan kaçarak Türkiye’ye dönen Rizeli Muhammet Avcı’nın kaçış hikayesi filmlere konu olacak türden. Geçtiğimiz ay bir alacağını tahsil etmek için Gürcistan’a giden Muhammet Avcı (37) alacağını tahsil edemeden Türkiye’ye dönerken Sarp Sınır Kapısı’nda Gürcistan İstihbarat birimleri tarafından gözaltına alındı. Götürüldüğü bir polis merkezinde zorla su içirilmek istenen Avcı, polis merkezinden kaçıp bulduğu bir jet ski ile deniz üzerinden Türkiye’ye kaçak giriş yaptı.
Yaşadığı olayları İHA muhabirine anlatan Avcı, “Alacağımı tahsil etmek için Gürcistan’a gitmiştim. Alacağımı tahsil edemedim. Türkiye’ye dönerken Sarp Sınır Kapısı’nda son noktada aracımın aynasından Gürcü İstihbarat birimlerinin aracıma yaklaştığını fark ettim. Türklere kurulan eroin tuzaklarını bildiğim için aracımdan inerek aracımı kilitledim. Karşıda bulunan Türk Gümrük Görevlilerine aracımın anahtarını atarak yardım istedim. Üzerime çullanarak beni gözaltına aldılar. Gonia Polis Merkezi’ne götürüldüm” dedi.

ZORLA SU İÇİRMEK İSTEDİLER
Avcı, burada iki gün tutulduğunu ve zorla kendisine su içirilmek istendiğini belirterek, “Eroin tuzağına düşürülen Türklere eroin eritilmiş su içirildiğini, bu şekilde yapılan tahlillerde kanlarından eroin bulgusu çıktığını biliyordum. Bana ısrarla su içirmek istediler. İki gün hiçbir şey içip yemedim. Bir güvenlik görevlisi bana tuzak kurulmak istendiğini belirterek polis merkezinden çıkmamı sağladı. Tanıdıklarımın yardımı ile bir jet ski ayarladım. Deniz üzerinden Türkiye sınırını geçerek Kemalpaşa sahilinden Türkiye’ye girdim. Döner dönmez savcılığa giderek durumu bildirdim. Otomobilim ellerinde” diye konuştu.