TİSKİ, Trabzon’da hızlı bir yapılaşmaya sahne olan Yalıncak Mahallesi’nin Gülyalı mevkii ile Pelitli Mahallesi Çimenli mevkiinin altyapı sorunu ortadan kaldırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Çalışmaz durumda olan ana kolektör hattını yeniliyoruz. Yalıncak’la Pelitli arasındaki bölgenin altyapısını 50 bin nüfusa hizmet verebilecek hale getiriyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü merkez Ortahisar ilçesinin Yalıncak Mahallesi’nin Gülyalı mevkii ile Pelitli Mahallesi’nin Çimenli mevkiinin tamamının altyapı sorununu ortadan kaldıracak olan çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatları doğrultusunda başlanılan çalışmalar kapsamında yıllar önce yapılan ve çalışmaz durumda olan ana kolektör hattı tamamen yenileniyor. Toplam bin 308 metre uzunluğunda olan hatta 500 mm çapında koruge borular döşeniyor. Kanalizasyonların bağlantısının yapılabilmesi için 28 adet parsel bacası inşa edilecek olan kolektör hattının tamamlanmasıyla bölgenin altyapısı 50 bin nüfusa hizmet verebilecek hale gelecek. Ayrıca proje kapsamında derin deniz deşarjı da revize edilecek.

Çalışmaların tamamlanmasıyla atık suların derin deniz deşarjına verileceğini ve yaklaşık bir kilometre açıkta denizin dibine çökertileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Hattın çalışmaması nedeniyle önemli sorunlar yaşanmaya başlanmıştı.  Gerçekleştirmekte olduğumuz çalışmalarla hızlı bir yapılaşmaya ev sahipliği yapan bölgenin altyapı sorunu çözülmüş olacak. Çalışmalarımızın Mart ayında tamamlanmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.