Geçen yıl sonu itibariyle üretimi durdurulan Aşkale Trabzon Çimento Fabrikası'nın "söküm işlemine başladık" denilmesine rağmen çalıştırılması infiale yol açtı.
Değirmendere mahallesinde bulunan ve kamuoyunun bir an önce kaldırılmasını beklediği Çimento Fabrikası'nın Kaymaklı Mahallesi'nde yaşanan trafo patlamasıyla üretim yaptığının ortaya çıkması kent yöneticileri ve siyasi parti temsilcilerini de şaşkınlığa uğrattı. Fabrika yönetiminin "söküm işlemine başladık" açıklmasına rağmen ortaya çıkan gerçek tepkilere yol açtı.

Asla Müsade etmeyiz!

Vali Yücel Yavuz, " Kamu idaresi olarak incelemeyi yapacağız Talimat verdim" derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, " Kömür kullanarak çimento üretimine asla müsade etmeyiz. Yasal gereklilik neyse onu yapacağız" dedi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de, fabrikanın sözleşmesi bittiği halde faaliyetini sürdürmesine karşı olduklarını söyledi.

AKP, CHP ve MHP'DEN TEPKİ!

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, " Eğer siz sökme yerine üretim yapıyorsanız bu doğru değildir" ifadelerini kullandı. CHP İl Başkanı Turgay güngör de, "Yetkililer derhal yasak çerçevede buraya müdahale edip gereğini yapmalıdır. Bu kentin kontrolsüz olduğu bir kez daha ortaya çıktı" dedi. MHP İl Başkanı ise "Bu hukuksuzluğa müdahele edilmelidir" diye konuştu