Ölümcül Koronavirüsü sebebiyle Çin'in Wuhan şehrindeki Türkler tahliye ediliyor. Türk vatandaşları tahliye edecek olan askeri uçak Çin'deki havalimanına indi.  

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre tahliye, Sağlık Bakanlığı personeli kontrolünde yapıldı.

34'ü Türk, 7'si Azerbaycan, 7'si Gürcü ve 1'i de Arnavut olmak üzere toplam 49 kişinin tahliye edileceği açıklanmıştı ancak sonrasında yapılan açıklamalarda 42 yolcunun Türkiye'ye geleceği bildirildi. 6 kişinin kendi rızasıyla gelmekten vazgeçtiği öğrenildi.

UÇAK WUHAN'DAN AYRILDI

34'ü Türk 42 yolcuyu taşıyan TSK'ya ait Wuhan'daki havalimanından ayrılarak TSİ 07:03'de Ankara'ya doğru yola çıktı. 

MSB: UÇAĞIMIZ HAVALANDI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da TSK'ya ait kargo uçağının Wuhan kentinden havalandığı belirtildi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türk ve dost ülke vatandaşlarını Sağlık Bakanlığı personelinin gözetiminde güvenli şekilde teslim alan uçağımız dönüş için Çin’in Vuhan kentinden havalandı." ifadeleri kullanıldı.

14 GÜN KONTROLDE TUTULACAKLAR

Yapılan hazırlık sürecinde yolculardan sağlık durumlarıyla ilgili bilgi istendiği öğrenildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada, yurda getirilecek vatandaşların Koronavirüs'ü taşımadığını ifade etti.

Bununla birlikte tahliyenin ardından 42 kişinin 14 gün boyunca Ankara'daki kullanılmayan bir hastanede kontrol altında tutulacağı öğrenildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN SONRA UÇAĞA ALINDILAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, 48 kişinin uzmanların kontrolünden sonra uçağa alınacaklarını duyurdu. 

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çin’den vatandaşlarımızı tahliye edecek olan uçağımız Vuhan havaalanına indi. Aralarında Azerbaycan, Arnavutluk ve Gürcistan vatandaşlarının da olduğu toplam 48 kişi, enfeksiyon uzmanlarımızın sağlık kontrolünden sonra uçağa alınacak." ifadelerine yer verdi.

ÇİN'DE ÖLÜ SAYISI 259'E ULAŞTI

Çin’de ülke genelinde etkisini giderek artıran yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 259’a çıktı.

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan (NHC) yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde etkili olan 2019-nCoV salgını nedeniyle virüsten etkilenenlerin sayısı 1795’inin durumu ciddi olmak üzere 11 bin 791’e yükseldi.

Ayrıca koronavirüse yakalandığı şüpheli olan kişilerin sayısı 17 bin 988 olarak açıklanırken, virüse yakalananlarla temasa geçtiği gerekçesiyle müşahede altına alınan kişilerin sayısı ise 118 bin 478’e ulaştı. Ülke genelinde virüsten iyileşerek taburcu edilen hasta sayısı 243 oldu.

Bununla birlikte virüse yakalanma vakası Çin anakarası dışında Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 13’e, Makau Özel İdari Bölgesi’nde 7’ye yükseldi.