61SAAT HABER SERVİSİ- Zeynep Altun-Tüm dünyada kutlanan, kadınların ne denli önemli varlıklar olduğu vurgulanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedenle Trabzon İl Halk Kütüphanesi’nde çocuklarda cinsiyet ayrımcılığı ile ilgili etkinlik düzenlendi.  Etkinliğe İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ziynet Şener, Türk Anneler Derneği yönetim kurulu üyeleri Feyhan Kurnaz ve Cavidan Yılmaz katıldı.

Etkinlik Erdoğdu İlk Öğretim Okulu öğrencilerinin şiir dinletisiyle başladı. Genel olarak kadın ve erkeğin eşitsizliği ve temelden verilecek olan eğitim ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

1991 yılından bu yana Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Emin Akgün: ”3 yıldan itibaren Trabzon İl Halk kütüphanesinde kadınlar gününü kutluyoruz. Buradaki amaç kadınlarımızı kütüphaneye çekmek hem de sosyal medya üzerinden halkımıza bilgi vermek. Bu sene 4.sünü kutlayacağız. Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı ile gerçekleştireceğiz. Bütün kadınların kadınlar günü olsun“  diye ifade etti.

İl Kültür Turizm Müdürlüğünde Müdür yardımcısı aynı zamanda Türk Anneler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Feyhan Kurnaz yaptığı açıklamada ; “En doğru mesajın bilgiyi barındıran kütüphanelerden sağlandığı inancıyla Türk Anneler Derneği olarak mesajlarımızı son 3 yıldır kütüphaneden veriyoruz. Velilerimize, personelimize ve kadınlarımıza kütüphanemizden ulaştırıyoruz. Kadın ve kız çocuklarımızın yetiştirirken ayrımcılık yapılmaması ile ilgili bir sunumumuz var.  Kadın cinayetleri ile ilgili ciddi bir yükselme söz konusu Türkiye’de. Bu sorunun da kesinlikle çocukluktan itibaren verilecek eğitimle son bulacağını düşünüyorum. Her şeyin temelinde eğitim var ve eğitim ile her şey çözülür" dedi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu etkinlikte Neşet Ertaş'ın sözlerini dile getirerek;  Güzel bir etkinlik oldu. Herkes klişeleşmiş ifadeler kullanıyor artık. 8 Mart ilan edildiğinden bu yana bizim örfümüz, adetimiz ve kadına vermiş olduğumuz değer bir güne sığacak kadar küçük değil onu açıkça ifade edeyim. Annemizsiniz, kardeşimizsiniz, eşimizsiniz, kız kardeşimizsiniz, evladımızsınız kısaca her şeyimizsiniz. Neşet Ertaş’ın kısa bir cümlesi aslında her şeyi özetliyor. Kadın insandır erkek insanoğludur demiş sevgili Neşet Ertaş. Daha fazla söylenecek bir şey yok bunun üzerine. Tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun" diye belirtti.

Türk Anneler Derneği yönetim kurulu üyelerinden Cavidan Yılmaz çocuklarda cinsiyet ayrımcılığı, bu zamanda oluşan sorunların aslında çocukluktan kaynaklandığını ve alınabilecek önlemlerle ilgili sunum yaptı. Sunumun ardından pasta kesilmesiyle etkinlik sona erdi.