Sağlık Hukuku dersinin hasta hakları başlıklı konusunu öğrencilere anlatan Çobanoğlu, tıbbi hukuk konusunda Türkiye'de eksiklikler olduğunu savundu. Tıbbi sekreterlerin yapacağı işlerin hastanelerde, sağlık kuruluşlarında hemşirelerin yaptığını belirten Çobanoğlu, tıbbi sekreterin henüz Türkiye'de algılanmadığını, bu eksiklik giderilirse sağlık kuruluşlarında daha kaliteli bir hizmet sunabileceklerini söyledi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çobanoğlu, "Hastaya yardımcı olmak, güler yüz göstermek, hastalarımız şikâyetlerini kendi dilerinde kendi şivelerinde dile getirebilirler, tıbbi terminolojiden anlamazlar dokuturun ne dediğini bilemeyebilirler sizlerin bağlı bulunduğu sağlık kuruluşu ile hasta arasında köprü olacaksınız. Onların anlayabileceği dilde, onların seviyesine inerek teşhis ve tedavi ile ilgili bilgi vermeniz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Tıbbi sekreterlerin, yaptığı işlemlerde teknolojik imkanları kullanacağını belirten Çobanoğlu, "Elektronik ortamda yaptığınız kayıtlara dikkat etmeniz gerekir. Elektronik ortamdaki bu belgeler de resmi evrak niteliğindedir." dedi. Hastalar arasında ayırım yapılmamasına dikkat çeken Çobanoğlu, "Dini, dili, ırkı farklı hastaların hakları gözetilmeli, mümkünse sağlık kuruluşu bir tercüman ayarlamalı farklı bir mezhepten geliyor olabilir kesinlikle bunlara değer vermeden her hastaya aynı hizmet verilmelidir." şeklinde konuştu.

Öğrencilerle hasta hakları konusunda bilgilerini paylaşan Çobanoğlu, şöyle devam etti: "Hasta, kendisi ile alakalı her türlü bilgiyi sizden isteyebilir, buna hakkı vardır, bunu kabul etmiyorum diyemezseniz, amirlerinizden izin almak kaydıyla talep ettiği belgeleri prosedürü öğrenip yapmanız lazım." diye konuştu.

Çobanoğlu'nun, öğrencilerle buluştuğu programa, Yüksek Okul Müdürü Ersin İlhan da katıldı. Program sonunda Çobanoğlu'na çiçek hediye edildi.