Trabzon Özel Aynur ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi açıldığı günden bu yana vermiş olduğu hizmetlere hız kesmeden devam ediyor. Tüm dünyada psikologlar tarafından kullanılan en yaygın zeka testi Wisc-4 testi ile çocukların zihinsel performansını belirlemek amacıyla uygulanıyor.
Uygulamış oldukları zeka testi Wisc-4 testi ile çocukların zihinsel gelişimi bilimsel sonuçlarla takip edilebiliyor ve zeka seviyesine uygun yönlendirme yapılabiliyor. 
Wisc- 4 zeka testi uygulaması Türk Psikologlar Derneği'nden test eğitimi almış Özel Aynur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu Buket Çebi Bayramoğlu tarafından yapılıyor.
Wisc-4 Zeka Testi Nedir?
Wisc-4 zeka testi Psikolog Buket Çebi Bayramoğlu tarafından yapılıyor. Bayramoğlu Wisc-4 zeka testiyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Wisc-4 zeka testi 6–16 yaş grubuna yönelik uygulanan bir zeka testidir. Wisc-r testinin 1980’li yıllarda geliştirilmiş olmasına kıyasla oldukça yeni, Türkiye’deki norm çalışmaları 2016 yılında tamamlanmış ülkemizdeki en kapsamlı ve en güvenilir zeka testi testidir.


Bu test bireysel olarak uygulanır. Dünya üzerinde kullanılan geçerliliği ve güvenirliği kanıtlanmış en yaygın uygulamadır. Zeka seviyesini(IQ) belirlemenizde ve gerekli yönlendirmeleri yapmanızda yardımcı olur.” 
Wisc-4 Testinin Uygulandığı Psikolojik Durumlar
Özel Aynur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Buket Çebi Bayramoğlu tarafından uygulanan Wisc-4 testi bugün birçok psikolojik problemi tespit edebilmede veya daha iyi anlamada da çok önemli ipuçları vermektedir:
Çocuğun potansiyelini tanımak, üstün zeka durumunu anlamak, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, ders başarısızlığı, algılama ve anlama güçlüğü, okula uyum sorunları, içe kapanıklık, sosyal kaygılar okul fobisi, özgüven eksikliği, İletişim problemleri, sınav kaygısı ve alt ıslatma, inatçılık, saldırganlık, karşıt olma-karşıt gelme bozukluğu, dürtü kontrol bozuklukları, evden-okuldan kaçma” gibi bir çok psikolojik sorunların zeka düzeyi ile bağlantılı olup olmadığının tespit edilmesinde Wısc-4 Zeka Testi’nden yararlanılmakta. 
Çocuklarının zeka durumunu ve ilerleme seviyesini merak eden ebeveynler için güvenirliği kanıtlanmış Wisc-4 zeka testini uygulamak bir çok konuda erken müdahale için yardımcı olacaktır. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Özel Aynur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ait “(0462) 300 50 60” numarasını arayabilirler.