TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Trabzon'da çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla Hayvanları Koruma Derneği ve Ortahisar Belediyesi iş birliğinde "Ortahisar Sevgi Aşısı" projesi hazırlandı.

Uygulama aşamasına geçilen proje kapsamında, fiziki şartları uygun okullara köpek kulübesi verildi. Böylece çocukların hayvanlarla ilişkilerinin ve sorumluluk duygularının geliştirilmesi hedefleniyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından dört okula, iki huzurevine ve bir de sevgievine kulübe konularak köpek teslim edildi.

- "Projemize her kesimden destek bekliyoruz"

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm canlılara uygulanan şiddetin karşısında olduklarını söyledi.

Dünya genelinde kadına, çocuğa ve hayvanlara karşı işlenen şiddet suçlarında artış yaşandığına işaret eden Kurban, bu durumun önüne geçilmesi için bilinçlendirme çalışmalarının önemli olduğunu anlattı.

Kurban, dernek olarak, hayvan sevgisinin küçük yaşlarda öğrenilmesi gerektiğine dikkati çekmek için "Ortahisar Sevgi Aşısı" projesini hazırladıklarını belirterek, şunları dile getirdi:

"Fiziki şartları uygun okullardan başlayarak, barınaktan aldığımız sakin, uyumlu ve çocuklarla anlaşabilen köpeklerimizi okullara teslim ediyoruz. Projeyle barınaktaki hayvanlara yuva bulmayı ve çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisini aşılamayı amaçlıyoruz."

Çocukların uygulama ile köpekleri sevmeyi, onlarla dostluk kurmayı ve sorumluluk almayı öğreneceklerine inandığını dile getiren Kurban, anlamlı projenin güzel ilerlediğini vurguladı.

Eğitim öğretim yılının başlamasının ardından 4 okula köpek ve kulübesi verildiğini ifade eden Kurban, "Huzurevimizde, sevgi evlerimizde de köpeklerimiz var. Bir okulumuza ise kedi ve barınacağı ev verdik. Projemizin oldukça iyi gittiğini görmek bizleri sevindiriyor. Bir okulun çevresinde yaşayan iki köpek için kulübe talep edildi." diye konuştu.

Kurban, çocukların ve ailelerinin uygulamadan memnun olduğunu aktararak, "Projemizi daha da büyütmeyi düşünüyoruz. Okullarımızın talepte bulunması bizim için çok güzel bir gelişme. Projemize her kesimden destek bekliyoruz çünkü hayvan sevgisinin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Köpek korkusu olanlar, korkularını yenmeye başladı"

Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Balaban, proje kapsamında barınaktan aldıkları köpeğe "Tarçın" adını verdiklerini söyledi.

Tarçın için okulun arka bölümünde alan oluşturduklarını anlatan Balaban, projenin önemine dikkati çekti.

Balaban, hayvanları seven insanların merhamet duygularının da geliştiğini vurgulayarak, "Hayvanı seven insanı, çevresini seviyor. Hayvan sevgisi, her canlının bu dünyada yaşama hakkı olduğunu öğretiyor. Hayvan sevgisi, öğrencilere matematik, fizik, kimya kadar öğretilmesi gerekiyor. Öğrencilerimize hayat dersi olması için biz de projeye dahil olduk. Bizler, çocuklar çok mutlu, köpek de yerinden gayet memnun." sözlerine yer verdi.