Trabzon Belediyesi, Nar Çiçeği Anaokulu, Yeni Dünya Kreşi, Trabzon Bilgi Kırtasiye'nin (YAPA) ortaklaşa düzenledikleri Bilgi Çağında Çocuk ve Aile konulu seminer Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Seminere Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Meclis üyesi Seyfullah Kınalı, Saadet Çoban, Nar Çiçeği Anaokulu Müdürü Havva Yasa, Yeni Dünya Kreşi Müdürü Emrah Özalp ile çok sayıda davetli katıldı.

Seminerde konuşan Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Tuğrul, bilgi çağındaki çocuğun eğitiminin temelinin ailede atıldığına vurgu yaparak geri kalanın ise okul ve çevrede tamamlandığını söyledi.

Tuğrul, ailenin çocuk eğitiminin temeli olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: "Çocuklarımıza iyiyi, güzeli ve kötüyü anlatacak olan ailedir. Kardeşler arasındaki anlaşmazlıkları çözecek olan anne ve babadır. Biz ebeveynler ne kadar akıllı isek çocuklarda en az o kadar akıllıdır. Onların ağlamalarına pirim vermeden kardeşler arasındaki dengeyi kuracak olan bizleriz. Çocuğun her istediğinin yapılması gelecekte onu mutsuz kılacaktır. Ayrıca, çocuklara kendi öz güvenlerini verecek olan bizleriz. Lokantaya gittiğinizde garson, çocuğunuza 'ne yer' diye sorduğunda 'çorba yer' dememeliyiz. Tercihi ona bırakmalıyız."