AK Parti Trabzon Çevre, Şehir ve Kültürden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Zeki Solak, 17 Haziran "Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

AK Parti olarak amaçlarının gelecek nesillere çölleşme endişesi olmayan bir ülke bırakmak olduğunu belirten Solak, “Bu doğrultuda Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalarla erozyonla mücadelede önemli adımlar atılmaktadır. Denizlere, göllere ve barajlara taşınan toprak son yıllarda ciddi bir şekilde azalmıştır. Bakanlığımızın verdiği bilgilere göre erozyonla taşınan toprak miktarı 500 milyon tondan 168 milyon tona kadar gerilemiştir. Bu hem ülkemiz adına hem de milletimiz adına sevindirici bir durumdur” dedi.

ORTAK BİR KARARLILIKLA
Çölleşme ve kuraklıkla mücadelede tüm insanlığın ortak bir kararlılıkla mücadele etmesi gerektiğini de özellikle ifade eden Solak, “Küresel ısınma ve yaşanan doğal afetler sonucunda çölleşme ve kuraklıkla mücadelede hep birlikte sadece elimizi değil başımızı dahi taşın altına koymalıyız. Çünkü artık bu bir zorunluluk hali almıştır. Hem şehirlerimizi hem vatandaşlarımızı hem de gelecek nesillerimizi açık bir şekilde tehdit eden çevresel tahribatların önlenmesi için üstün bir çaba göstermemiz gerekmektedir. Bu doğrultuda Bakanlıklarımız ve Bakanlıklarımıza bağlı kurumlarımız çalışmalarına istikrarlı bir şekilde devam etmektedir” şeklinde konuştu.

HEDEF 2023’E KADAR 7 MİLYAR FİDAN
Çölleşmeyle mücadelede en etkin yolun fidan dikmek olduğunu da vurgulayan Solak, “İnsanlarımızın aklına çölleşmeyle ve kuraklıkla nasıl mücadele edebilirim sorusu geliyor, bunun çok basit bir cevabı var. Fidan dikmek, evet fidan dikerek mücadelede her bir vatandaşımızın katkısı olabilir. Bu mücadele küçümsenecek veya arka plana atılacak bir şey değildir. Vatan topraklarımızı korumak ve kollamak bizler için milli bir görevdir. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız 2023 yılına kadar Dünya’daki her insan için toplamda 7 milyar fidanı toprakla buluşturmayı hedeflemektedir. Bu hedefte bizim de bir payımız ve bizim de bir desteğimiz elbette olacaktır. Toprağı iyileştir, insanı yaşat ve insanı yaşat ki devlet yaşasın” dedi.