Maç başladı, Trabzonsporlu futbolcular bir şeyler yapmaya çalışıyor ama sadece bir şeyler yapmaya çalışıyor o kadar. Bilinç altlarında “Bugünkü durumdan utanıyoruz. Biz bu değiliz, kendimiz olmalıyız” var. Ama bu düşünceyi kırmak adına organize her hangi bir atak da yok.

Orduspor ise daha derli toplu. Sahaya iyi yayılıp Trabzonspor’un üstlerine gelmesini beklediler. Üstlerine gelen kimse de olmayınca açılmaya başladılar. Hatta bayağı Trabzonspor’a baskı da kurdular.

Taraftarlar yine sıkıntı çekilecek dedikleri anda Ordusporlu futbolcular büyük bir hata yaparak Trabzonspor’un ileri çıkamamasına aldanıp, savunmada disiplini kaybettiler. Bu yaptıkları en büyük hataları oldu. Burak gibi süratli oyuncusu ve pozisyon olarak yaralı aslan durumundaki bir takıma karşı savunma güvenliğini bırakınca skor bir anda durum 3-0 oldu.

Kalesinde golü görünce açılan. Kalesinde golü görünce açılan Orduspor bir anda dağıldı ve toparlayamadı. Orduspor ilk yarıyı şaşkınlık altında ve moralleri yükselen Trabzonsporlu futbolcuların baskısıyla bitirdi.

Trabzonspor baskısı ikinci yarıda da sürdü. Dakika 57’yi gösterdiği anda Burak biraz daha ciddi olsaydı belkide gol krallığında önemli bir sayı yapmış olabilirdi. Ancak aynı Burak fırsatçılığını 76’da gösterip güzel bir plase ile hat-trick yaptığı golü filelere gönderdi.. Burak 44 gündür gol atamıyor ya, faturayı toplu halde kesiverdi..

Farka rağmen Trabzonspor futbol adına gelecek için umut vermedi. Mutlaka takviye gerek. Ama takviyeler mutlaka ihtiyaca cevap vermelidir.

Müthiş bir inançla söylüyorum ihtiyaç duyulan yerlereyapılacak takviyelerle Trabzonspor futbol takımı hiçbir yan yola sapmadan ikinci yarının yıldız takımı olur.

Burak attığı gollerle hem kendini, hem de Trabzonspor’u lige geri döndürdü.

 Zokora tam profesyonel. Futbolu kaçak oynuyor. Kendini sıkıntıya sokmadan neredeyse kaleciden topu alıp başlatarak ileriye hiç destek vermiyor. Hâlbuki istediği zaman müthiş futbol oynayıp takımına katkı yapıyor. Bence Şenol hocanın bu konuya eğileceğini düşünüyorum.

Colman da onsuz da kazanıldığını görmüştür inşallah...