Bölgede yıkım çalışmalarına da başlayan Büyükşehir Belediyesi 7 mekruh binanın yıkımını gerçekleştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu dev proje tamamlandığında Trabzon şehir merkezinin çehresi tamamen değişecektir” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanında hak sahipleri ile anlaşmalara doludizgin devam ediliyor.

Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen görüşmelere hak sahibi vatandaşlar yoğun şekilde ilgi gösterirken 926 hak sahibi ile anlaşma sağlanarak sözleşme imzalandı. Bu kapsamda 1524 hisse TOKİ tarafından hak sahiplerinden 152.2 milyon TL karşılığında satın alındı. Hak sahiplerine 94.5 milyon TL’nin ödemesi tamamlanırken geri kalan tutarın ödenmesi işlemlerine de devam ediliyor.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çömlekçi II. etapta yıkım çalışmalarına başladı. Çömlekçi I. etapta yıkım işlemlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, II. etapta da 7 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Bölgedeki yıkım çalışmalarına önümüzdeki günlerde de devam edileceği kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi II. etap kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerine teşekkür etti.