61SAAT HABER SERVİSİ - Süreci başından itibaren takip eden Şahin, projenin ilk etapta 9 hektara düşürüldüğünü hatırlatarak, "Acil Kamulaştırmanın çıkmasında ki espri şudur: Vatandaşın mahkeme karar sonucunu beklemeden hemen orayı yıkar geçer. İşe öncelik katmak için bu tip bir formül geliştirdiler. 
Acil kamulaştırmalarda mahkeme sonuçları beklenmez. Dava açıldığı zaman 15 gün veya 1 ay içinde "burayı tahliye et" derler mülkü yıkarlar. 
Oranın şu anda projesi de yok. Biz 10 yıldan beri istiyoruz yok. 61 projeyle bir animasyon yaptılar, seçim kazandılar. Göz boyama..” dedi. 

ACİL KAMULAŞTIRMA, KENTSEL DÖNÜŞÜMDE OLMAZ
 Projenin düşürüldüğü 9 hektarında akıbetinin olmadığına dikkat çeken Şahin, "Bu 9 hektarın akıbeti de belli değil. Vatandaşın yerini kamulaştır al, sonra bildiğini yap. Sat, Pelitli de olduğu gibi Dükkan yap Pazarkapı’da olduğu gibi. 
Kanun gücünü kullanıyor. Acil Kamulaştırma neymiş.. Acil Kamulaştırma Kentsel Dönüşümlerde olmaz. Yolda olur, su da olur. Yani içme suyu güzergahlarında olur. Çünkü geçeceksin, beklemeye tahammülü yoktur” dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun geçtiğimiz günlerde dile getirdiği söylemleri hatırlatan Şahin, "Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Biz onlara yüzde 20 fiyat farkı verdik” dedi. O zaman vatandaştan anlaş, vatandaşın yerini iyi niyetle al. Demek ki satmayanlarda var. 

KANUN BAY PAS EDİLDİ
 Aslında Kentsel Dönüşüm şudur? Kanun o kadar güzel ki, bunlar kanunu bay pas etmişler. 

Kentsel Dönüşüm yerinde dönüşümdür. Orada ki vatandaşa yapılan konuttan, iş yerinden yer vermektir. Maliyeti hesaplanır, vatandaşın arsasının, dükkanının, konutunun değeri düşüldükten sonra 20 yıl vadeyle verilir. 
Ama bunlar ticaret mantığında. Pelitli’de de aynı yaptılar. Vatandaşın yerini kamulaştırdılar, ondan sonra sattılar” dedi. 

NASIL OLSA İKTİDAR BİZDEN
 Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti: "Orası değerli bir yer. Acil Kamulaştırmayla beraber 9 hektarın içerisinde ki kamulaştırılmayan yerlerin karar çıktı mı hemen mahkemeye verecekler ve yıkımına başlanacak. Paranı ne zaman alırsan al, sonuçta alırsın. 

Kentsel Dönüşümler acil kamulaştırma gerekmeyen iştir. Bir bildikleri vardır. 

Peki soruyorum: Burası çok acildi, 10 yıldan beri niye aynı prosedürü uygulamadın. Eğer bir niyetin varsa, Trabzon’a iyilik hizmet, dönüşüm yapmak istiyorsan 10 yıl önce alsaydın Kamulaştırma Kararını. Şimdiye kadar orası acil kamulaşmıştı, yıkım işi de bitmişti. 

Orada 9 hektarın içinde kamulaştırma yerleri az kaldı. Vatandaşla niye sürümcemeye girelim, acil kamulaştırma çıkaralım. Nasıl olsa iktidar bizden, yapalım, ondan sonra yıkalım, arsa oluşturalım, satalım… Hani 9 hektarın projesi nerede?” diye konuştu.