DURSUN ALİ DÜZENLİ'DEN ÜSTÜ KAPALI TEHDİT GİBİ SÖZLER... 
YAP YOKSA TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ!
AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN... 


Çömlekçi - İskenderpaşa Mahallerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yaptığı toplantıda bu yıl sonuna kadar imar planı yapılmadığı takdirde 01.01.2017'de Çömlekçi halkını harekete geçirerek tazminat davaları açacaklarını kaydetti. 

61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'un Çömlekçi Mahallesinde yapımı yıllardır devam eden Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Prıojesi 2. ve 3. etap çalışmalarında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. 
TOKİ ve Büyükşehir Belediyesinin kendini mağdur ettiğini ileri süren vatandaşlar bugün Çömlekçi - İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği öncülüğünde Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi. 

ZİNA'YA BENDEN ÇOK KIZAN YOK...

Toplantıya katılanlar adına konuşan Dernek Başkanı Dursun Ali Düzenli, "Çömlekçi Kentsel Dönüşümü hem maddi hem de manevi içerikli önemli bir sorundur. Yıllardır çözüm bekliyor. Trabzon Belediyesi ve TOKİ sorunun sadece 1. Etap istimlak çalışmasını mahkemeler de çözebildi. 2. ve 3. etap Takriben 50 dönüm çözüm beklemektedir" ifadelerini kullandı. 

Düzenli şu şekilde devam etti: "Çömlekçi'de ki 'Zina' problemine de kendisinden çok kızan olmadığını söyleyerek konuşmasına devam eden Düzenli, "Burada ki zinaya benden çok kızan yok. Ama pisliği temizlerken milletin hakkını da tefeleyemezsin. İmar planı yapıyorum. 3 sene içinde burası temizleyecek. Yapılmayanları da temizleyebilirsin. Kaşüstünde 28 kat var. Daha büyüğüde oluyor. 28'in üstüne çıkan da oluyor. Kendim de teyit ediyorum. Kendim geçiyorum saydım. Bir daha saydım. 28 kat. Ben senden 20'sini attım. 8 kat  Çömlekçi'ye planlasan. Eski daireye yeni daire. Bütün müteaahitler oraya talip olur. Çömlekçi'yi yok say. Bütün binaları yok say. O zaman şu arsaları ne yapacaksın. Arsayı da kat karşılığı veriyor insanlar. Ben biliyorum bu işi. Bana kimse numara yutturmasın. Belediyedeki bir kısım teknik elemanlar, başkanı da işi bilmediği için farklı istikametlere sevk ediyor" ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞ BU İŞE RAZI OLMAZ

Başkan diyor ki, "Kamu mahkemeye gitmeyecek" Kimle dans ediyorsun arkadaş. Mahkemeye gitmeyelim tamam ama hakkını ver. TOKİ'nin konutları var Yenicuma'da. 210 ile 250 arasında. 2+1'ler. 300'e kadar varıyor. İndirimler de var. Mağazalarda da yüzde 70 indirim var. Senin kaç kazık attığını gösteriyor. Yenicuma'da bu daireyi bu fiyata satıyorsun, şimdi Allah aşkına benim eski daireme yeni daire alma hakkım benim. Nerede Çömlekçi'de. Sen bırak onu ne veriyorsun bana, 5 katlı binası var. 5 yüz 4 lira geldi.  Yenicuma'da ki TOKİ binası 300'e satılıyor. 
Çömlekçi kıymetsiz mi? 2,5 katını orada satıyorsun. Diyorsun ki daire veririz. Daireme yüz bin lira verirsin, gideceğim 2 daire alacağım oradan. Formülüze ediyorum onu. 5 daireye 2 daire. 

Çömlekçi İmar Planı projesini görmeden, vatandaş bu işe razı olmaz. Önce planı göreceğiz. Çömlekçi'de bize bir şey sunsa, kat karşılığı da TOKİ tarafından alınsa o imar projesini görmeden bunu kabul etmemiz doğru bir şey olur mu?
Orada ki hakları dikkate alarak belirli mukavimle alınabilir. Vatandaşın bunun dışında ki yollarla hakkını almış olmaz. 
Akyazı'da 7,5 lira veriyorlarsa tekrar fiyatları gözden geçirsinler. 

Takip ediyoruz, yüzde 50 mürcaat etmemiş. Israr etmeyeceğiz dediler. TOKİ Başkanı Trabzonlu değil mi? İçişleri Bakanı da Trabzon'dan. Biz hakkımız dışında bir şey verin demiyoruz ki. Trabzonlu bağırıyor çağırıyor hakkını alamıyor. 

TAZMİNAT DAVASI AÇILACAK

31.12.2016 günene kadar imar planını yap sayın başkan. Daha önce ki basın toplantısında bu tarihi verdik. Bu biter. Revizyon imar planı yapılıyor. Vatandaş sana mürcaat etmediğine göre, fiyatlardan razı değil. Mahkemeye gitmediğine göre, illa bizim de mahkemeye giderek yerimizi al demiyeceğiz. İmar Planı yapmadığın takdirde, 01.01.2016 tarihi itibariyle bütün Çömlekçi halkını harekete geçireceğiz. Herkes tazminat davası açacak. Bizim 10 yıldır elimizi bağladınız. Bu arazinin değerini düşürdünüz düşürdünüz. Fuhu sebebi ile pislik sebebi ile bu arazinin değeri sıfıra indi. Ne kadar zamanınız kaldığını görüyorsunuz dolayısı ile aklınızı başınıza toplayın. Başka yerde hava atmakla olmuyor. Yaptığınız işi de görüyoruz"