61SAAT HABER MERKEZİ - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun mahalle ziyaretlerinde Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesi için vatandaşlara teklif ettiği fiyatların aşağısında olduğunu belirten Dernek Başkanı Refik Günaydın, " Bu talihsiz beyan sizin ağzınıza yakışmadı sayın başkan. 2000-3000 lira metre karesine verdim diyorsunuz. Neden doğruyu söylemiyorsunuz. 2000-3000 lira Çömlekçi Yalı Caddesine , Telli Tabya Sokak, Favori Sokak ve diğer sokaklara 1000- 1250 lira vermediniz mi? Sezai Uzay Sokağına ise 800 lira vermediniz mi doğruyu konuşunuz. Kamuoyunu yanıltmayınız. yalan size yakışmıyor" şeklinde ağır eleştirilerde bulundu.

Gümrükçüoğlu'nun bu beyanları karşısında şaşkına döndüklerini belirten Refik Günaydın, "Bu fiyatları verirken vicdanınıza danıştınız mı? Rahat ve huzurlu musunuz? Dernek olarak sizlerle görüştüğümüzde sizin yanınızdayım, sizi mağdur etmeyeceğiz, kimseyi ağlatmayacağız derken şerefiniz üzerine yemin ettiniz. Sizin yemininiz bu mu mağdur değil bizleri öldürdünüz. Bu halkın 10 parmağı kıyamet günü yakanızda olacaktır" şeklinde konuştu.

Öte yandan Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'na, Çömlekçi'nin şehrin içinde yeri ve konumunun önemini anlatamadıklarını belirten Günaydın, "orta doğu ile Erzincan tren yolunun limanın yanından geçmesi, orada tren garının olması çömlekçinin değerini 10 katına çıkarmaz mı. Trabzon'a gelen insanlar turistler nereden gelirlerse gelsinler çömlekçiden geçmek zorundadır. bu özellikleri taşıyan sizin bilmediğiniz size anlatmak istediğimiz Trabzon’un aynası çömlekçi mahallesidir" ifadelerini kullandı.