61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bugün yapılan basın toplantısında Çömlekçi İskenderpaşa Derneği üyeleri Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili serzenişlerde bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çömlekçi İskenderpaşa Derneği Başkanu Dursun Ali Düzenli, yerel seçimler öncesi özellikle Trabzon Büyükşehir ve Trabzon Ortahisar ilçesi başkan adaylarına seslendi.

BAŞKAN ADAYLARINA VEBALE GİRMEYİN UYARISI

Düzenli, Mevcut yönetimin Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesinde sınıfta kaldığını belirterek yeni başkan adaylarına uyarılarda bulundu. Kentsel dönüşüm projesiyle start alan Çömlekçi düzenlemelerinin çözüme kavuşmaması bölge halkını da olumsuz etkilediğini vurgulayan Düzenli, " Trabzon'da mazlum insanlar ağlıyor. Çömlekçi'de adam yerini satamıyor. Taşbaşı yokuşu geçmişin İpekyolu'nun kıymetli noktasıydı. Şimdi o yerlerin değeri 10'da birine düşürdünüz. Belediye başkan adaylarını dikkatini çekiyorum. Eğer büyükşehire ve Ortahisar'a talipseniz vebale girmeyip beddua almayınız" dedi.

BAŞKAN ADAYLARINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Çömlekçi Kentsel dönüşüm projesinin çözüme kavuşması için başkan adaylarına önerilerde bulunan Düzenli, "Çömlekçi'yle ile ilgili çok ciddi bir proje hazırlanmalı. Vatandaşla rorada dışlanmamalı. Halka bir araya gelinerek konuşulmalı. Verilen sözler meclisten geçirilerek ihale edilmeli. Kat karşılığı verilmeli. Para harcanmadan bloklar hazırlanmalı. Bloklar hazırlanmalı ki vatandaşlar mağdur edilmemeli. Kentsel dönüşüm rant dönüşümüne dönüşmesin. Bu iş böyle gitmez" ifadelerini kullandı.

BELEDİYEYE SİTEM ETTİ

Mevcut yönetimin proje olmadan vatandaşın kapısına geldiğini belirten Düzenli, "Projen yok ve şimdi ne yapmışsın vatandaşla mahkemeye gitmişsin. Biz TOKİ olarak anlaima yaptık. Bu rakamlarla 900 trilyon tutuyor diyorlar. Bu nasıl bir şeydir. Bir daireye 35-40 bin lira denk düşer. Vatandaş yeni bir daire alması için zorla bankaya borçlandırıyorlar. Burası şehrin göbeği meydan nereye bağlı; Çömlekçi'ye. Mevcut yönetimin 61 projesi Çömlekçi projesine bedel" diyerek tepki verdi.