Türkiye’nin geride kalan süreçte maddi ve manevi tüm imkânları ile Azerbaycan’ın yanında olduğunu ifade eden Cora, “Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın haklı davasının yanında yer almıştır. Türkiye hem sahada hem masada etkinliğini göstermiştir. Bugün yapılan anlaşma bunu teyit etmiştir. Türkiye’nin desteğini kiralayanlar ve Azerbaycan’ın yanında yer almayanlar bugün büyük bir utanç yaşamıştır.” diye konuştu.

“Azerbaycan halkı, İlham Aliyev liderliğinde büyük bir mücadele verdi.” diyen Cora, “Kardeş Azerbaycan'ın zaferi kutlu olsun. Yıllardır süren büyük mücadele zaferle taçlanmıştır. Zafer Allah’tandır, zaferimiz mübarek olsun. Bu kardeşlik ve dayanışma ebediyen sürecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 1945 yılında yaşanan Boraltan trajedisindeki utançtan da kurtulduğunu sözlerine ekleyen Cora, “Yıllar önce Karabağ’dan yalınayak sürgün edilenler, bugün yurtlarına özgürce gidecektir. Karabağ artık azat olmuştur. Tarihimizde Boraltan köprüsünde yaşanan trajedi nedeniyle mahcup olduğumuz kardeşlerimize bugün mahcup olmadık. Hep yanlarında yer aldık. Birlikte zafere ulaştık. Ermenistan tarihi bir hezimet yaşamıştır ve teslim olmuştur. Karabağ’da işgalde olduğu topraklardan çekilecektir. Azerbaycan öz topraklarına kavuştu.” dedi.