61SAAT HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile ilgili söylediği iddia edilen sözlere AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Trabzon programında, otobüsün üzerine çıkan Vali Yavuz için,  “İstifa edip, AKP’den siyasete katılsın, böyle bir şey olmaz” dediği iddialarına Cora, “CHP Genel Başkanı keşke araştırma yaparak konuşsaydı” diyerek yanıt verdi.

Cora, “Türkiye'de CHP'liler valiler dönemi de yaşanmıştır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP tarihini iyi okusun. Konu hakkında bilgi sahibi olmadığını düşünüyorum. Çünkü devletin ve hükümetin temsilcisi olan Trabzon Valisinin başbakanımızla Cuma namazı kılması akabinde Sayın Valimizin, Başbakanımıza eşlik ederek halkı selamlamasının  hukuken hiç bir sakıncası yoktur.  Sayın Kılıçdaroğlu belli ki araştırmadan konuşmuştur. 

Trabzon’da ki düzenlenen programda hem halk hem de devlet adamı olan Trabzon Valisinin,  başbakana eşlik etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Kılıçdaroğlu'nun bunu eleştirmesine bir anlam veremedim.
Valiler illerinde hem devletin hem de hükümetin temsilcileridirler. Hükümetin temsilcisi olan Sayın Başbakanımızın il programına vali beyin katılmasında hukuki bir sakınca yoktur.
Kılıçdaroğlu ya bunu bilmiyor ya da her zamanki gibi yanlış bilgilendiriliyor.   Onlar valileri makamlara tıkmak, halktan uzak tutmak istiyor.  Biz böyle bir zihniyete karşıyız” ifadelerini kullandı.