Tehlikeli ve bulaşıcı bir virüs ile karşı karşıya olduğumuza dikkat çeken Cora, “Bütün insanlığı etkileyen bu salgın nedeniyle yaşadığımız bu zorlu süreci atlatmak için seferberlik halindeyiz.

Devlet olarak bu virüse karşı ilk günden itibaren tedbirlerimizi aldık, vatandaşlarımızın sağlık ve huzuru için gereken her türlü eylemi hayata geçiriyoruz.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, bütün Bakanlarımız olmak üzere, gece gündüz demeden ülkemizi ve milletimizi bu beladan kurtarmak için topyekun mücadele ortaya koyuyoruz.

Ve Tabii ki sağlık çalışanlarımız. Büyük bir fedakarlık ve özveri göstererek görevlerini yapıyorlar. En büyük görev onlara düşüyor. Bize de onlara destek olmak düşüyor. Onları yürekten alkışlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Millet olarak bu duman öneminin kavranması gerektiğini ifade eden Cora, “Ancak bu virüs sadece devletimizin alacağı tedbirler ve sağlık çalışanlarımızın gayreti ile yenilebilecek bir hastalık değildir. Millet olarak durumun önemini kavramalıyız. Sosyal sorumluluk kapsamında bireyler olarak da üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Ailemizi çok seviyorsak, arkadaşlarımızı ve tabi ki vatanımızı çok seviyorsak onlar için sorumluluk da almalıyız. Kendi hayatımızı ve sevdiklerimizin hayatını tehlikeye atmamalıyız.

İnandığımız, bir ve bütün olarak hareket ettiğimiz sürece bugüne kadar atlattığımız bütün badireler gibi koronavirüs belasının da üstesinden kısa sürede gelebiliriz.

Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden güçlü değildir. Uymamız gereken kurallar da çok zor değildir. Devletimizin, Sağlık Bakanlığımızın, diğer bakanlıklarımızın, belediyelerimizin ve ilgili kurum ve kuruluşlarımızın aldığı tedbirlere ve uyarılara riayet etmeliyiz.Devletimiz ve ilgili kurumlarımızın yetkililerinin dışında hiç bir kişi ya da söyleme itibar etmeyelim.bu süreci en kısa sürede atlatmak için diyoruz ki; sevdiklerimiz için, ailemiz için, milletimiz ve devletimiz için;
Önlemlerimizi alalım ve evimizde kalalım. 

Unutmayın;
Hiçbir şey sağlığımızdan daha değerli değildir.

İnanıyoruz;
Birlikte başaracağız” şeklinde açıklamasını bitirdi.