TBMM Türkiye - Romanya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, meclisi ziyaret eden Romanya Temsilciler Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Angel Tilvar, Romanya Ankara Büyük elçisi Gabriel Şopanda ve beraberindeki heyet onuruna Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir iftar verdi. Cora ve Tilvar, Şopanda ve Romanya heyeti Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u da ziyaret etti. Organizasyona AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın da katıldı.
 
‘ORTAKLIĞIMIZIN DAHA DA GÜÇLENECEĞİNE İNANIYORUZ’
TBMM Türkiye - Romanya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora yaptığı konuşmada, “Türkiye ile Romanya  arasındaki diplomatik diyaloglarla ticari ilişkilerin ve stratejik ortaklığın daha da güçleneceğine inanıyoruz. AB’ye üyelik sürecimize samimi bir şekilde destek veren heyetle verimli bir program gerçekleştirdik. Ziyaretlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduk. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

‘İŞBİRLİĞİMİZ BÖLGEMİZİN DE REFAHINA KATKI SAĞLAYACAK’
İki ülke arasında turizmden tarıma değin daha pek çok alanda yeni işbirliği olanakları bulunduğunu da ifade eden Cora şu ifadeleri kullandı: “Ülkelerimizde her alanda gerçekleştirdiğimiz reformlar, yakın iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne koymaktadır. Türkiye ve Romanya'nın ekonomik ve ticari alanlarda işbirliği yapmaları ve bu yolla halklarının rehalarını artırmaları yalnız kendi çıkarlarına değil, bölgemizin refah ve istikrarına da önemli katkıda bulunacaktır.”