Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı “Yargı Reformu Stratejisi “açılış törenine katılan AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, vatandaşlarının adalete güven duygusunun pekişeceği, yargı hizmetinden kolayca istifade edileceği, adil ve hızlı yargılamanın önünün açılacağı önemli bir reform programının oluşturulduğunu ifade etti.

BİRÇOK ALANDA DÜZENLEME

Programın güven veren ve erişilebilir adalet mottosu ile birçok alanda düzenleme öngördüğünü belirten Milletvekili Salih Cora, bu minvalde reform paketinde yer alan düzenlemedeki avukatlarla ilgili müjdeleri paylaştı;

“Hukuk fakültelerinde eğitim süresi 5 yıla çıkacak, kontenjanlar sınırlandırılacak. Avukatlık mesleğine giriş sınavı getirilecek. Avukatlık stajına başlamak için “Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı”nda başarılı olma şartı getirilecek. Savunmanın yargılamalara etkin katılımı temin edilecek. Bazı hukuki iş ve işlemlerin avukat aracılığıyla yapılması sağlanacak. Avukatlık hizmetlerinin vergilendirilmesi konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirilecek. Kamu avukatlarının özlük hakları geliştirilecek. Avukatlara ilk defa yeşil pasaport alma hakkı tanınacak.”

HAYILRI UĞURLU OLSUN

Bir hukukçu olarak her dönem dile getirdikleri, yıllardır bekledikleri ve hayal ettikleri ancak bir türlü gerçekleşmeyen taleplerine çözüm getirildiğini ifade eden Cora, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan bu müjdelerin avukat camiamıza, yargı camiamıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.