Olay, 5 Aralık tarihinde meydana geldi. Geçtiğimiz hafta avukat M. Hikmet Keleş’in bürosunda silahlı saldırıya uğramış, bacağından yaralanan Keleş, hastanede tedavi altına alınmıştı. Olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, eşkale uygun olarak elde edilen güvenlik kamerası görüntülerinden saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin, avukatlığını yapmış olduğu bir boşanma davasındaki taraflardan birine yakınlığı ile bilinen G.Ö. isimli şahsın olduğunu tespit etti.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yakalanan G.Ö.’nün yapılan incelemesinde Çorum’da meydana gelen olayın şüphelisi olmadığı, kimlik bilgilerinin aranan şüpheli tarafından kullanıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine gerçek isminin M.G. olduğu tespit edilen şüphelinin yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel bir ekip, Trabzon’a gönderildi.

Yapılan operasyon sonucu avukat Keleş’i ateşli silahla yaralayan şüpheli M.G. yakalandı. Yakalanan M.G. isimli şüphelinin yapılan incelenmesinde birçok suç kaydının bulunduğu, halen 2 ayrı soruşturma kapsamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından arandığı, arandığı suçlardan birisinden hakkında 4 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.

Şüpheli M.G. Çorum’da gerçekleştirdiği olayla ilgili yürütülen tahkikat kapsamında gerekli işlemleri yapıldıktan sonra kesinleşen cezası ile ilgili olarak adli mercilerine sevk edilmek üzere Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.