Trabzon'un önemli yiyecek markalarından olan Crakers Pizza yaşanan polemiklere son noktayı koydu.

Geçtiğimiz hafta T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan hileli ürünler listesinde Trabzon'dan Chicker's isimli firma yayınlanmıştı.

Yaşanan bu gelişme sonrası isim benzerliğinden dolayı Crakers Pizza açıklamam yayınlayarak hiçbir bağlantıları olmadığını ifade etti. 

Crakers Pizza’dan yapılan açıklamada;

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 12.10.2019 tarihinde yayımlanan hileli ürünler listesinde Trabzon’da faaliyet gösteren Chicker’s isimli firmanın tek tırnaklı et kullandığı belirtilmiştir.

İsim benzerliğinden dolayı tarafımıza birçok mesaj ve bildirim gelmesinden ötürü bu duyuru yapılmaktadır. Chicker’s isimli firma ile hiçbir bağımız bulunmamaktadır.

10 yılı aşkın bir süredir Trabzon halkının desteği ile Türkiye markası olma yolunda ilerleyen Crakers Pizza’nın gıda güvenliği ve hijyeni konusunda aylık iç denetimleri düzenli periyotlarla yapılmaktadır.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından işletmelerimize yapılan denetimlerde günümüze kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

Ayrıca firmamızda kullanılan tüm gıda ürünleri için tedarikçilerimizden laboratuvar analiz raporları alınıp uygunluğu kontrol edilmektedir.

Yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı listenin dikkatli okunmasını tüm kamuoyundan önemle rica ediyoruz.

Saygılarımızla - Crakers Pizza - Kalite Departmanı