61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı. Kenan Bağçiçek, Ufuk Hoş, Faruk Kanca, Emin Bilgin ve Muhammet Balta’nın izinli olduğu toplantıda ilk olarak Başkan Gümrükçüoğlu, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclisi bilgilendirdi. 

Bilgilendirmenin ardından söz alan Düzköy Belediye Meclis üyesi Musa Öztürk, “Çal Mağarasının yürüyüş yolları yıkıldı. Burada çalışma başlayacak mı? Yapılacak mı?

Düzköy’de belediyeler kapandıktan sonra bizim Düzköy’de su 1.35 TL.. Beldelerden kapanıp yarısını, köylerden mahalleye dönenler 4’de birini ödeyecekmiş. Düzköy’de 5 mahallemiz var. Bunun düzenleme olabilir. 
Düzköy’e itfaiye ne zaman kurulacak?” diye sordu. 

İTFAİYE BU SEZONUN SONUNA KADAR GELECEK

Bu sorulara Gümrükçüoğlu, “İtfaiyenin tarihini tam vererek değil ama bunu bu sezonun sonuna kadar gerçekleştirmiş olacağız. 

Sağlım ve kalıcı olarak yapabilmek için 13 sene dayanacak olan yol yapmamız lazım. Bunun için beton ağırlıklı çalışacağız. Bu açıdan daha az yol yapmanız makul. Amma velakin olanı yapmak, sağlam yapmak gerek.  Oraları ihale ile verdik. Kesinlikle eksik yapılan hiçbir şeye edimleri ödenmeyecek. Bir sürü mühendisimiz var kontrol edilecek. Eksiği varsa edimi yerine getirilmesi tetkik edilecek. 
Çal Mağarasında ki içinde ki ağaç yollarının ele alınması önemli talimatlarımdan biriydi. 

ÇUKURÇAYIR VE PELİTLİ’DE SU PARALARI YARIYA DÜŞTÜ
Su meselesinde ki şey şu. Kanuni düzenleme gerekiyor. Mesela belde olan yerlerden Eylül ayında torba kanuna ilave edilen madde var.  Çukurçayır Belde, Pelitli Belde.. Çukurçayır’da ki apartmanda oturan, o torba kanuna ilave edilen madde ile ödediği su parası yarıya indi. Kanun bana göre doğru bir kanun değil. Boztepe, Yenicuma’da oturan daha fazla ödüyor. Biz bu kanuna karşı olduğumuzu söyledik. Aynı şey Düzköy’e yansıyabiliyor. 
Bunun düzeltilmesi için, yasal düzenleme kanunda bir madde gerekiyor.. Kanunda bir madde icap ediyor. Daha fazlasında oransal indirimi biz kendi kedimize yapamıyoruz. 
Çukuryçayır’da oturanların sosyo ekonomik durumu Boztepe’de oturanlardan daha mı düşük. Yenicumada oturanlardan daha mı düşük. O bakımdan o yasaya uymak mecburiyetinde kaldık ama yasanın çok yanlış şekilde tecelli ettiğini her platformda söyledik” dedi.