61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye’de siyasetin bir numaralı gündem maddesi haline gelen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri, partilerin ve ittifakların politikalarının da temel belirleyicisi oldu. Hatırlanacağı üzere 24 Haziran seçimlerinde kurduğu Cumhur İttifakı ile başarıya ulaşan AK Parti ve MHP, bu birlikteliği 31 Mart’a kadar sürdürmeye karar vermişti.

Bu ittifak kapsamında Trabzon’da MHP ile 31 Mart seçimleri için işbirliğine giden AK Parti, Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçelerinden aday göstermeyerek söz konusu ilçeleri Milliyetçi Hareket Partisi adaylarına bırakmıştı.

MHP’Lİ ADAYLARI ERDOĞAN TANITTI, RABİA İLE BOZKURT BULUŞTU

Partisinin Trabzon’daki belediye başkan adaylarının kürsüden tanıtan Erdoğan, sıra Çarşıbaşı ve Şalpazarı’na geldiğinde bu ilçelerden Cumhur İttifakı kapsamında aday gösterilen MHP’li isimleri kürsüye davet etti. AK Parti Genel Başkanı ittifak adaylarını ‘’''AK Parti olarak biz aday göstermiyoruz. Cumhur ittifakı kapsamında MHP adayı Mümin Nuhoğlu'nu destekliyoruz. Şalpazarı'nda ise AK Parti olarak biz aday göstermiyoruz, Cumhur ittifakı kapsamında MHP adayı Refik Kurukız'ı destekliyoruz'' açıklaması ile tanıttı.

Öte yandan platformda Erdoğan ile Şalpazarı Belediye Başkan Adayı Refik Kurukız ile yaşandı. Kurukız, salonu bozkurt işareti ile selamlamak istediğini söyledi. Erdoğan da izin verdi… Kurukız Bozkurt selamı ile salonu selamlarken, Erdoğan da Rabia işareti yaptı.