61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün Meydan Parkı’nda vatandaşlarla buluştu.  
Bugün Trabzon’da saat 14:00’da Trabzon Atatürk Alanı’nda miting burada dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Trabzon'a 2 sözü olduğunu belirten İnce, " Lafı peşin söyleyeyim. Allah’ın izniyle, Trabzon’a 2 sözüm ver. Birincisi, Fındık 15 lira.. İkincisi, o fındık bahçelerinizi orman deyip elinizden aldı ya o nları geri vereceğiz." dedi. 

İnce, “Bugün artık bilişim şirketleri iletişim şirketleri öne geldi. Ben bunları anlatırken ikide bir bana laf söylüyor. Bende mecburen cevap vermek zorunda kalıyorum. Onlardan birisi şu.. Ben dedim ki Partiyi kurmadan önce Fetullah Gülen’e gidip icazet aldın mı? O da bana dedi, ispatlamazsan namertsin. Bende diyorum ki İspatlamazsam namertim..

ŞİMDİ ARANIZ BOZUK, ZARAR VERİRSİN
Kiminle gittiğini biliyorum. Bana bunu söyleyen kişi seninle birlikte giden kişiler. Beraber gittiniz.. Ama ona zarar verirsin biliyorum. Şimdi aranız bozuk. Zaten yanında kim kaldı ki yola çıktığın.
Kim kaldı ki zaten?
O günlerde baraber, yanından ayrılmayan kişi bana dediki, “Biz beraber gittik” Şimdi ben onu korumak pahasına söylemiyorum. Söyle derse ismini de veririm. Ayrıntılarda saklı. 24 Haziran’dan sonra tümünü anlatacağım zaten merak etme acele etme..
Ne dersem cevap veriyor..
Ama bir konuya hiç girmiyor.
Diplomaya hiç girmiyor.
Dün Balıkesir’deydim, Çanakkale’deydim. Mezun olduğum okula gittim. Okul arkadaşlarımla beraber 18 yaşında fotoğraf çektirdiğimiz okulun bahçesinde, 54yaşında bir daha çektirdik. Diplomalarımızı paylaştık.
Bana her konuda cevap veriyorsun da bu konuda bir şey yapsan diyorum.
2016 yılında rektöre talimat verdi. “Rektör bey dedi, şu diplomayı çıkar ortadan” 2 sene geçti. 2 senedir yok. 1 saat önce telefon açtım, 1 saat sonra okula gittim diplomayı verdiler.
önümüzdeki dönemde bizler ne yapacağız?

İNSANLARI YENİDEN KÖYE DÖNDÜRMEMİZ LAZIM
Türkiye’de 57 milyon seçmen var. Sadece yüzde 7’si köylerde yaşıyor. Ve çok ilginç değil mi? Köylerde insan kalmamış. Nüfusun 57 milyon seçmenin yarısı 11 büyük şehirde yaşıyor.
Türkiye ne yapmış? Köylerini kasabalarını terk etmiş, büyük şehirlere kaçmış. Bizim insanları yeniden köylere döndürmemiz lazım. Tarımı desteklemek, hayvancılığı destekleyerek bunu hep birlikte başaracağız.
Bunu en iyi illerden birinin Trabzon olması lazım. Halk arasında Jarseye denilen inek türü varya, sarı ufak, o ineklerin tereyağı fazladır. Bana bir öğretmen arkadaşım anlatmıştı. Trabzonlu.. O ineklerin yağıyla okumuştur.
Bizde o ineklerin tereyağıyla okuduk. Kadının elinde para oluyordu o inekten tere yağı yaptığında. Onu yeniden yapacağız. Kadınlarla, gençlerle başaracağız.

Şuanda iş gücüne katılım oranı kadınlarda yüzde 32.. Yani 100 çalışandan 32’si kadın. Bunu 50’ye çıkaracağız. Kadının çalışması lazım. Çocuk var. Her mahalleye kreş açarsak, çocuk kreşe, kadın işe.
Her aileye bir ev, her eve bir maaş. Bunu başaracağız.

DOLAR KURUNUN YÜKSELMESİ..
Döviz yükseliyor. Durdurulamıyor. Ekonomi bakanı çıkıyor diyor ki “Kurlardan bana ne tanımıyorum” , Cumhurbaşkanı çıkıyor, “İlgilenmeyin bununla” diyor. Ama bir zamanlar bir şey demişti. Dolarlarınızı bozdurun. O zaman kaç paraydı. 3.40.. Şimdi kaç. 5’e geliyor.
Vatandaşa bozdur dedin. 2 sorum var. Sen kendilerininkileri bozdurdun mu? Vatandaş seni dinledi bozdurdu yüzde 45 zarar etti. Bu zararı kim karşılayacak.  Diyor ki, “Dolar üzerinden bizi terbiye edecekler” Köprülerine dolar üzerinden anlaşmayı ben mi yaptım sen mi yaptın? Niye yaptın dolar üzerinden.. Geçiş garantisini ben mi verdim sen mi verdin? Hastanede hasta garantisini ben mi verdim sen mi verdin? Hem garanti vereceksin hem de millete dert yanacaksın.

CUMHURBAŞKANI OLURSAM GAZZE'YE GİDECEĞİM
Ne zaman seçim yaklaşsa, bir İsrail tartışması olur. Kayıkçı kavgası. Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz katlediyor, o miting derdinde. Diyoruz ki İsrail mallarını boykot et. Etmem. Tohum alma alacağım diyor.. Filistinli birisi, Müslüman Türkiye’ye gelmek istese vize var. Ama bir İsrailli gelmek istese vize yok. Böyle bir durumda yaptığı tek şey Filistin mitingi.. Sorum şu,
2013’de Gazze’ye gideceğim demiştin. 5 sene geçti gittin mi?
Devletten devamlılık esastır. Sevgili Trabzonlular size söz veriyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda Gazze’ye gideceğim. Söz...