Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapıyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Kabinemizin 29. toplantısını gerçekleştirdik.

İlk orucunu Cuma günü tuttuğumuz Ramazan-ı Şerif'in milletimize, müslümanlığa ve tüm insanlığa hayırlarg etirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Toplam test sayısında 1 milyona gitmemize rağmen yeni hasta ve ölüm sayımız günden güne azalıyor. İyileşen hasta sayımız yeni hasta sayısını geçmesi kırılma noktasıdır. Türkiye ölüm oranı bakımından da Avrupa'daki en iyi ülke durumdadır.

Salgını çok rahatlıkla göğüsleyebilen sağlık sistemimiz diğer işlerde aksamaya meydan vermeden işlerini sürdürmüştür.

Dünyanın her yerindeki kardeşlerimize sahip çıktık. Yurt dışında yerleşik olmayan eğitim, umre veya kısa süreli seyahat için gitmiş olan 40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik. Önce yurtlarda karantinaya aldık, sağlıklarından emin olduktan sonra evlerine yolcu ettik.

İsveç'ten gelen Emrullah Güleşken, şu anda Ankara Şehir Hastanesinde tedavisin yapılıyor. Bu kardeşimizi sağlıklı şekilde inşallah evine göndereceğiz.

Avrupa ve Amerika’da durumları ağır pek çok hastanın sigortaları olmadığı veya hastanelerin kapasitesi yetmediği için kaderine terk edildiği gerçek.
Türkiye’de hastane kapısından kimse geri çevrilmedi, hiç bir insanımız sahipsiz bırakılmadı.

HAFTA SONLARI SOKAĞA ÇIKMA SINIRLANDIRMASI BAYRAMA KADAR..
Geçtiğimiz hafta Perşembe, Cuma ve Cumartesi ile Pazar günleri 31 ilimizde uyguladığımız sokağa çıkma yasağına gösterdiğiniz hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum.
Bilindiği gibi bu hastalık insandan insana bulaşarak yayılıyor. İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak salgının yayılma zincirini o derece etkin kırabiliriz.
Ülkemizde bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Bu hafta sonu yine 31 ilimizde 3 gün süreyle 1 Mayıs sebebiyle sokağa çıkma sınırlandırmayı uygulayacağız.

1 MAYIS'TAN İTİBAREN 3 GÜN SOKAĞA ÇIKMA SINIRLANDIRMASI
Vatandaşlarımızı 1 Mayıs gece 00.00dan başlayıp 3 Mayıs gece 24’e kadar uygulanacak sokağa çıkma sınırlandırmasını hassasiyetle riayet etmesini bekliyoruz.
Cuma günü marketler yine 09:00 ile 14:00 arası açık olacak.
Önümüzdeki olumlu tablonun sürmesi halinde hayatı normale döndürmeye yönelik kapsamlı program hazırlıyoruz.