61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'un Akçaabat İlçesinde Fatih Stadının bulunduğu alanda yapılan Millet Bahçesi Cumhuraşkanı Erdoğan'ın katılımıyla video konferans yöntemiyle açıldı. 

Açlıışta Trabzon ile video konferans yöntemiyle kurulan bağlantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'na söz verdi. Ustaoğlu,  "23 bin metre kare alan. Milletvekillerimizle Büyükşehir belediye başkanımızla Akçaabat belediye başkanımızla beraberiz. Trabzon halkının şikkeanlaeııı arz ediyoruz" dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan iseAkçaabat Millet Bahçesinin, Deniz'i üstten seyreden terasları olduğuna dikkat çekerek, denizin kenarında olmasına dikkat çekti. 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'na Millet Bahçesinin büyüklüğünü soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hakikaten daha büyük olsa çok daha iyi olurdu. Karadeniz'i adeta tepeden izleyen, bir millet bahçesi. Tüm Akçaabatlı, Trazonlu hemşerileri hayırlı olsun diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Hüseyin Avni Aker'in yerinde yapılan Millet Bahçesini hatırlatarak, "Hüseyin Avni Aker'in olduğu yer var orada da millet bahçesi yapıyoruz. Trabzon böylece çok daha büyük farklı millet bahçesine kavuşmuş olacak" dedi.