İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Eğitim öğretim alt yapısını tamamen modernleştirdik. Hayata feçirdiğimiz 4+4+4 sistemiyle en önemli reformumuzu bu dönemde yaptık. Geçmişte ideolojik saplantılarla eğitim öğretime verilen zararı kaldırdık. Eğitime verdiğimiz önemin karşılığını her alanda alıyoruz. Geldiğimiz yer küçümsenecek gibi değildir ama eğitim konusunda istediğimiz seviyeye henüz ulaşamadık. Bulunduğumuz yer olmamız gereken yer değildir. Bazı yerlerde bir tıkanıklık bir eksiklik var. Dilini kültürünü öğrenmemiş insana matematik de aldığı eğitim de yük gelir. Tamamen sınav kazanmaya odaklı sistemde arzuladığımız eğitime yer kalmaz. Bu TEOG falan ondan kaldıralım dedik ya. Biz TEOG'la okumadık ya. Sınav bir amaç değil araçtır. 

"ONLARDAN UZAK DURUN"

Ülkemizde kendinize ideal olarak seçebileceğiniz pek çok iyi örnekle kesinlik uzak durmanız gereken kötü örneklerle de karşılaşabilirsiniz. Türkiye'nin başına musallat edilen terör örgütlerinin hedefinde genç dimağlar olur. Her kim ki size annenize babanıza rağmen bir şey yaptırmak istiyorsa onlardan uzak durun. Her kim ki sizi ülkenize milletinize devletinize karşı kışkırtıyorsa onlardan uzak durun. Bunlardan hiçbirinin bizim inancımızla töremizle ilgili yoktur. Milletine ve devletine ihanet hiç kimsenin sözünü bile etmeye değmez.

"İŞTE BU TAM BİR KÖTÜ ÖRNEK"

Geçtiğimiz günlerde milletvekili sıfatı taşıyan bir tanesi bizim yatırımcıları ülkemize davet etmemize 'Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yok' diye cevap vermiş. (CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, "Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Yerli yatırımcıların kaçmaya çalıştığı, yandaş olmayanın mal varlığına el konulduğu hukuk güvenliği olmayan bir ülkeye yatırım yapacaklar sıraya girsin" demişti) İşte bu tam bir kötü örnektir. Bu malum kişiler için ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un romanında geçen bir benzetme var; biz bunlara mankurt diyoruz. Mankurt beyni iğdiş ediliği için kendi toplumunun halkını düşman gören onlara saldıran kişi demektir. İşte bunlar mankurt. Her terörist bir mankurttur. Ülkesinin aleyhine çalışanlar da mankurttur. Bunlar siyasetçi kılığına bürünüp ülkesini kötüler. Nerede bunun genel başkanı? Sen ne diyorsun niye demiyor?

Akşam Afrin'deydik. Sınırdaydık, en uç noktadaydık. Afrin'de 3 bin 872 terörist etkisiz hale getirildi. Bugün Türkiye artık inlerinde tepesine biniyor. Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Bağdat yönetimine söyledik, "Siz hallederseniz halledin yoksa gelip biz hallederiz" dedik. Hayali olmanın istikbali olamaz. Kendi hayallerimizi kurmaz peşinden gitmezsek başkalarının hayallerine dolgu malzemesi oluruz.