Trabzon Büyükşehir Belediyesinde ki değişimin gerçekleştirilmek zorunda olunduğunu kaydeden Zorluoğlu, 4 ay içinde kurumsal kapasitenin gelişmesi, değişim dönüşüm üzerinde daha ziyade durduk. Şimdi attığımız adımlar bu seçim boyunca söylediğimiz sözlerin hayata geçirilmesinden ibarettir. Değişim zor süreç. Var olan yapıyı var olan anlayışı değiştirmek epey mücadele gerektiriyor. Bazen eleştiriler alıyoruz. Bazen içerde dışarda dirençlerle karşılaşıyoruz. Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesinde daha kaliteli hizmet, daha süratli hizmet, vatandaşımızın halkımızın beklediği hizmetleri onlarla buluşturmak için bu değişimi gerçekleştirmek zorundayız. Bundan geri adım atmak söz konusu değildir diye konuştu. 

BELEDİYENİN 7 ŞİRKETİNDE YÖNETİCİ İDDİASI
Belediyenin şirketlerinde yönetici olması durumuyla ilgili konuşan Zorluoğlu, *Belediye şirketlerinde yöneticilerin durumları çok tartışılıyor. İstismar ediliyor. CHP’nin eski milletvekili  dün akşam televizyon programında, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı belediyenin 7 şirketinde yönetici ve huzur hakkı alıyor” diye açıklama yaptı. Daha önce de CHP’nin grup başkanı yaptığı açıklamada Trabzon’u da zikrederek “5 şirket dedi ve yönetici” dedi. Sayı giderek artıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 3 şirketi var, bunlardan birinde yöneticiyim. Onun dışında başka şirketler veya iştiraklerde yöneticilik söz konusu değildir. Bu 5’di 7 oldu, yarın 15 olacak. 
Bu konularda partimizin değerli mensuplarının doğru bilgilendirilmesi ve bu bilgiyi yayması dayanışma anlamında önem arz ediyor* dedi.

ÖĞRETMEN EVİNİN BULUNDUĞU ALAN.. 
Gülcemal Projesi bir kaç sene sonra tamamlandığında tüm Türkiye’nin özel projesi olarak hayata geçecek. İnsanlar civar il ve ükelerden sırf Gülcemal’e gelecek ve orada vakit geçirecekler. 
Trabzon Öğretmen Evinin bulunduğu alan. Orayı bizden önce ki dönemde belediyemiz protokolle almıştı. O alanı şehrimize kazandırmanın vakti geldi. Avam Proje çalışması başlattık. Yapımı gerçekleştiğinde Trabzon o bölgede bir taraftan Tanjant ve Uzunsokak’a bakan geniş meydana kavuşmuş olacak. 
Pazarkapı’da ki yeni yapılan cami ve onun etrafının düzenlenmesi. Burası da Trabzon için vitrin alanıdır. Hayati projedir. Projelendirme çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan dou ve batıdan gelen dolmuşların dolum alanı, itfaiye komuta merkezimiz, ulaşım alanı ticari dokunuşlarla orayı güzel kent meydanı, Trabzon)a değer katacak proje olarak halkımızın istifadesine sunacağız. 
Trabzon’da uzun zamandır konuşulan şehirler arası otobüs terminali meselesi var. 4 aylık süre içinde çalıştık. Alternatif yerler aradık. Çok bulamadık. Maliyetli yerler ortaya çıktı. İlk işlerimizden bir tanesi olarak da yakında ihale aşamasına geliriz. Trabzon’a yakışır modern konforlu terminali haklımızın hizmetine sunuyoruz. 

SÜMELA’YA TELEFERİK PROJESİ
Trabzon Sümela teleferik projesi.. Yap işlet devret modeliyle ihaleye çıkıyoruz. Tamamlandığında hakikaten Trabzon’un turizmine çok önemli katkı yapacağına inanıyoruz. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DEĞİRMENDERE İÇİN TALİMAT VERDİ
Değirmendere Bölgesiyle alakalı olarak sayın Cumhurbaşkanımızın şahsıma talimatları vardır. Orada ki sanayi alanlarının taşınarak, Değirmendere Bölgesinin yeni bir ticaret merkezi ticaret alanı olarak kazandırılması için talimatları vardır. Çimento Fabrikası oradan kaldırıldı. Terminalle orada dönüşü başlatmış oluyoruz. Üzerinde çalıştığımız husus, orada ki sanayi sitelerinin yeni alanlara taşınması gayreti. İlk irtibatları gerçekleştirdik. Bütün bu sanayilerin nereye taşınacağı ile ilgili fizibilite hazırlıkları yapıyoruz. Fizibilite ile birlikte orada ki gerçek durum ortaya çıkacak. En baştan itibaren, iletişim kuruyoruz, onların fikirleri doğrultusunda projelerimizi geliştirme gayreti içinde oluyoruz. Muhataplarımız oranın esnafıdır, dükkanların sahibidir. İnşallah onlarla çok daha yakın işbirliği içinde, Trabzon’da onların da daha fazla kazanmasına olanak sağlayacak, projeyi 5 yıl içinde ele alıp neticelendirmeyi çok arzu ediyoruz.

KADINLAR PAZARI, 15 EYLÜL’DE BOŞALTILIYOR

Kadınlar Pazarı esnafının bir bölümü yer hazırladık, bir bölümü için yer hazırlamaya devam ediyoruz. Eylül 15 itibariyle Kadınlar Pazarında ki esnafı yeni yerlere yerleştirip yükleniciye ihaleye alan kişiye teslim edip, hazırlanan projeyi bütünüyle tamamlayıp hayata geçirmeyi arzu ediyoruz.