61SAAT HABER SERVİSİ

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Trabzon’da ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkan adayını Murat Zorluoğlu olarak açıklayan AK Parti, bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora'nın katılımıyla ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

Hayri Gür Spor Salonunda yapılan İlçe Belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılım büyük oldu. Spor Salonu neredeyse tamamen dolarken burada ilk konuşmayı İl Başkanı Haydar Revi yaptı.

İl Başkanı Haydar Revi, “Gönül Belediyeciliği anlayışıyla yeni seçim sürecine başlıyoruz. Gece gündüz çalışacağız. Allah’ın izniyle 1 Nisan sabahı büyük zaferle uyanacağız. Bu vesileyle aday gösterilecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi. Revi’nin konuşmasının ardından AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nu tanıtan bir video gösterimi yapıldı.

ŞALPAZARI VE ÇARŞIBAŞI'NIN MHP'Lİ ADAYLARI AÇIKLANDI

Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin iki ilçeden aday göstermediklerini ve MHP'yi desteklediklerini açıkladı.Erdoğan, ''AK Parti olarak biz aday göstermiyoruz. Cumhur ittifakı kapsamında MMHP adayı Mümin Nuhoğlu'nu destekliyoruz. Şalpazarı'nda ise AK Parti olarak biz aday göstermiyoruz, Cumhur ittifakı kapsamında MHP adayı Refik Kurukız'ı destekliyoruz'' dedi.

iŞTE TRABZON'UN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

AKÇAABAT  Ak Parti Belediye Başkan adayı, Osman Nuri Ekim

ARAKLI  Ak Parti Belediye Başkan adayı, Recep Çebi

ARSİN Ak Parti Belediye Başkan adayı, Sait Gürsoy

BEŞİKDÜZÜ Ak Parti Belediye Başkan adayı, Harun Demirci 

DERNEKPAZARI Ak Parti Belediye Başkan adayı, Mehmet Aşık  

DÜZKÖY Ak Parti Belediye Başkan adayı, Yılmaz Ankara  

ÇAYKARA Ak Belediye Başkan adayı, Hanefi Tok 

HAYRAT Ak Parti Belediye Başkan adayı, Salih Öztel 

KÖPRÜBAŞI Ak Parti Belediye Başkan adayı, Ali Aydın  

MAÇKA Ak Parti Belediye Başkan adayı, Koray Koçhan 

OF Ak Parti Belediye Başkan adayı, Salim Salih Sarıalioğlu 

ORTAHİSAR Ak Parti Belediye Başkan adayı, Ahmet Metin Genç 

SÜRMENE Ak Parti Belediye Başkan adayı, Rahmi Üstün 

TONYA Ak Parti Belediye Başkan adayı, Osman Beşel 

VAKFIKEBİR Ak Parti Belediye Başkan adayı, Muhammet Balta 

YOMRA Ak Parti Belediye Başkan adayı, İbrahim Sağıroğlu

ZORLUOĞLU: TAM BİR BÜYÜKŞEHİR…

Video gösterisinin ardından ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zorluoğlu konuştu. Zorluoğlu, “Bugün Trabzon içni çok özel müstesna bir gün. Şehrimiz Ankara, İstanbul, İzmir’den sonra sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile adayların açıklanacağı 4. İl olmanın gururunu yaşıyor. 31 Mart’ta yapılacak seçimler Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi içinde ilk yerel seçimler olması bakımından ayrı bir önem taşımaktadır. 16 yıllık AK Parti iktidarının 2019 yerel seçimleri le taçlandıracağımız seçimlerin arifesindeyiz. Gönül Belediyeciliği.. Yani insanımızın kalbine, gönlüne dokunan belediye hizmetleri. Dışlayıcısı, ötekileştirişi değil kucaklayıcı kapsayıcı bir belediye.. Ulaşılabilir bir belediye yönetimi.. Allah nasip eder, 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Bakanlığını görevini üstlenirsek Gönül Belediyeciliğinin en güzel örneklerini nisanlarımıza yaşatacağız. Bugün bu buluşmanın benim için apayrı önemi ve anlamı var. Çok sevdiğim şehrime Büyükşehir Belediye Başkanı olma iddiasıyla dönmüş olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Yıllarca ülkemin 4 bir köşesinde hizmet ettim. Ankara’da görev yaptım. En son olarak Van’da Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet verdim. Mevlam nasip etti, kendi şehrimize güzel insanlarımıza hizmet etmeye geldik. Sokak sokak kapı kapı dolaşıp gönüller yapmaya geldik. 786 bin hemşerimizi kucaklamaya, bu şehri imar etmeye, daha mutlu insanları yaşadığı şehre dönüştürmeye geldik. Partimizin bugüne kadar kazandırdığı büyük hizmetler büyük projeler hepimizin malumu… Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak belediyecilik anlamında daha kat edecek mesafe ve yürütülmesi gereken hizmetler var. Trabzon’u bir marka şehir, prestij şehir ve tam bir büyükşehir yapmaya talibiz. ulaşım ağları, turizm, kentsel dönüşüm, tarihi mekanlarının restorasyonları, yeni yaşam alanları, istihdam alanları ve insanımızın gönlüne dokunan belediyecilik anlayışıyla şehrimizi Cumhuriyetimizin 100. Yılına inşallah hazırlayacağız. Karıcı değil, yapıcı olacağız. Nezaketten, tevazudan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: KIRGINLIK, KÜSKÜNLÜK OLMAYACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Biz hep beraber aslında 82 milyon yurttaşımız, vatandaşımız cefakar Trabzon’umuz, 25 yıl önce belediyeciliğin üstadı duayeni olan Cumhurbaşkanımız devlet başkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birikte yola çıktık. Onun çalıştığı gibi 24 saatin 24’ünde de hizmete hazır olmaya, önemli özen gösterdik. Allah’ın izniyle 31 Mart 2019 tarihinde Trabzon’umuzda ki büyükşehir belediye başkanlığını, 18 ilçede Cumhur ittifakıyla ön görülenler dahil olmak üzere kazanmaya hep beraber söz veriyor muyuz? Allah hepinizden razı olsun. Biz genel başkanımız gibi, devlet başkanımız gibi iftarımızda yemeğimizde vatandaşımızla olduk. Sokak iftarlarıyla garibimizle birlikte olduk. Bu bayrak yarışı olduğunu, bende daha iyi hizmet edeceğine kani olduğum Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Murat Zorluoğlu gibi diğer belediye başkan adaylarımızın aynı takım ruhuyla hareket edeceğini burada Cumhurbaşkanımız üzerinde arz ediyorum. Hiçbir zaman kırgınlık, küskünlük olmayacak. Bugün karşılarken kendim seçerek afişini astığım gibi sayın Cumhurbaşkanıma, devlet başkanıma, Trabzon sizinle diye arz ediyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

SOYLU, ALKIŞ TUAFANI İLE KÜRSÜYE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ismi anons edildiğinde büyük bir alkış tufanıyla kürsüye geldi. Soylu, “Eğitimden sağlığa, ulaşımdan güvenliğe bu ülkede tarihi dönüştürdünüz. Bunu yaparken hem zihniniz, hem de uğraşınızın bir tarafı bu güzel şehir oldu. Trabzon’a da güzel hizmetler verdiniz. Trabzon7a milletvekili olduğumda bu şehri Türkiye standartlarının üstünde olması için ortaya koyduğunuz irade hem bizim hem de çalışma arkadaşlarımın işini kolaylaştırdı. Şimdide inşallah 2019 Mart seçimlerinde de Trabzon’a, burada ki dava arkadaşlarınız, inanıyoruz ki güveniyoruz ki Türkiye’de diğer vilayetlere bir şey söylemek istemem ama Trabzon’dan buradan alacağınız güç önümüzde ki 4,5 yılda sizi hem dünyada hem de Türkiye’de o kadar güçlü işler yaptıracak…”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TRABZON'UN UŞAKLARUNA DA BU YAKIŞUR

Bizde uzaktan sevmek olmaz dedik 5 aylık aranın ardından sizlerle hasret gidermeye geldik. Bugün bir kez daha siz Trabzonlu hemşehrilerimle özlem gidermenin bahtiyarını yaşıyorum. Burada Trabzon’un tüm ilçelerinde ki, mahallelerindeki vatandaşlarıma en kalbi selamlarımı iletiyorum Kısa bir süre önce Karadeniz’in azgın dalgaları arasında ahirete intikal eden balıkçı kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Trabzon Belediye Başkan adayımızda biraz sonra birlikte huzurlarınızla olacağımız ilçe adaylarımızı gönülden kutluyorum. İnşallah son 14 seçimde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de Trabzon yine kendine, tarihine, asaletine yakışanı yapacağına inanıyorum. Trabzon ile beraber bütün Karadeniz’in dosta güven, demokrasi düşmanlarına korku verecek bir oy oranı ile tercihlerini AK Parti’nin Gönül Belediyeciliğinden yana kullanacaklarına inanıyorum. Trabzon’a her geldiğimde şu muhteşem manzara ülkemizin ve milletimizin geleceği hususunda bizlere çok büyük umut aşılıyor. Sizlerden bu heyecanı Karadeniz gibi set vurulamayan bu coşkumuzun 31 Mart gecesi sandıklar açılana kadar devam ettirmenizi bekliyorum. Trabzon ile yine el ele gönül gönüle verecek, her zamankinden daha çok çalışarak daha çok koşturarak ve inşallah bir kez daha AK Parti’nin zafer sancağını şehrimizin tepesinde dalgalandıracağınıza inanıyorum.