61SAAT HABER SERVİSİ - AJANSLAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da açıkladığı 40 ilin ardından AK Parti Grup Toplantısı'nda bugün aralarında Trabzon Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 20 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun ismini açıkladı. 61saat.com'un ilk olarak kamuoyuna duyurduğu Zorluoğlu için, Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Zorluoğlu'nun Çaykaralı oludğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Murat Bey aynı zamanda Çaykaralıdır... Hayırlı olsun. İnşallah Van’da ki gayretlerini şimdi de Trabzon’a yansıtacağını göreceğiz. Teşekkür ediyoruz. Orhan beye de bugüne kadar olan hizmetleri sebebiyle teşekkür ediyoruz sağ olun var olun." dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların açıklandığı bütün illerde seçim çalışmalarının hemen başlayacağını ifade etti. 

Zorluoğlu'nun isminin açıklanmasının ardından ilk tebrik edenlerden biri de mevcut Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu oldu... 

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Trabzon, Ankara ve İzmir'in yanı sıra Konya, Balıkesir,  Sakarya, Eskişehir, Hatay ve Mardin büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı diğer iller ise Uşak, Çanakkale, Çorum, Sivas, Yozgat, Karaman, Muş, Bingöl, Çankırı, Afyonkarahisar.

Erdoğan'ın yaptığı  ile AK Parti'nin 60 il belediye başkan adayı belirlenmiş oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Grup toplantısında ilk olarak Türkiye ve Dünya Gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Grup toplantımızın partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İstanbul Sancaktepe'de dün düşen helikopterimizde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Yaralı askerimize Rabbimden şifa niyaz ediyorum. Allah askerimizi her türlü beladan muhafaza etsin. Tüm askerlerimize başarılar diliyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum.

HADLERİNİ BİLDİRMEKTE KARARLIYIZ

Mahalli seçim hazırlıklarımıza geçmeden önce ülkemizin ve milletimizin bekası bakımından bazı hususlar üzerinde durmak istiyorum. Akdeniz'de Ege ve Kıbrıs'taki haklarımız meselesi eskiden beri Türkiye'nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Son dönemde hidrokarbon arama faaliyetleri sebebiyle bu bölgedeki sorunlar çok daha büyük çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Arkasına kimi Avrupalı devletleri alan Yunanistan'ın ve onunla birlikte hareket eden Güney Kıbrıs Rum kesiminin pervasız davranışları en başta kendileri için bir tehdit ve tehlike kaynağı haline gelmiştir.

Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi'ne ayak basamaz Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz duruma getirme gayretleri açık söylüyorum beyhudedir. Uluslararası hukuktan ve teammüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta ve buna engel olmak isteyenlere de hadlerini bildirmekte kararlıyız.Fırsatçılık kötüdür, uluslararası ilişkilerde fırsatçılık çok daha kötüdür. Akdeniz'de kimi ülkelerin kendi iç meseleleriyle uğraşmasını fırsat bilerek hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci akını sırasında tirtir titreyenler konu petrol, doğalgaz ve siyasi rant olduğunda birden aslan kesiliyorlar.

Toplantıda Trabzon Grubu canlı yayına böyle yansıdı... Grup içinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı ifade edilen Van Valisi Murat Zorluoğlu'da yer aldı. 

RUSYA VE UKRAYNA'YI YAN YANA GÖRMEK İSTİYORUZ

Karadeniz'de Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimden gerçekten üzüntü duyuyoruz. Her iki ülkeyi de yakın dostu olarak gören bir ülke olarak Karadeniz'in bir barış denizi haline gelmelerini istiyoruz, liderlere sorunlarını diyalog yoluyla çözmeleri çağrımızı yeniliyoruz. Rusya ve Ukrayna'yı karşı karşıya değil yan yana görmek istiyoruz.

DAEŞ BALONUNU TÜRKİYE PATLATTI

Türkiye'nin toprak bütünlüğünü korumaya gayret eden her çabanın yanında yer aldık. Herkes Suriye'de çıkar peşinde koşarken bir risk aldık, sahaya girdik bu terör örgütüne en ağır darbeyi vurduk. Bölgemizdeki DEAŞ balonunun, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. İslam'ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü biz çökertmeye başladık. DEAŞ'a karşı olduğunu söyleyenler onlara karşı en ufak bir mücadele vermediler. 

BURADAN DÜNYAYA SESLENİYORUM: TAAHHÜT EDİYORUZ...

Buradan tüm dünyaya sesleniyor ve diyorum ki; Suriye'de DEAŞ yoktur.  Sadece DEAŞ görüntüsü altında bu ülkeyi ve bölgeyi karıştırmak için yedekte bekletilen, eğitilen, donatılan, varlıklarını sürdürmelerine izin verilen birtakım küçük çeteler vardır.

Biz Türkiye olarak birkaç içinde bu örgütün kalıntılar

AFYONKARAHİSAR: MEHMET ZEYBEK – AK PARTİ ESKİ İL BAŞKANI
ANKARA: MEHMET ÖZHASEKİ – AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI
BALIKESİR: YÜCEL YILMAZ – KALESİ BELEDİYE BAŞKANI
BİNGÖL: ERDAL ARIKAN – BİNGÖL GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ
ÇANAKKALE: AYHAN GİDER – 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ
ÇANKIRI: HÜSEYİN BOZ – ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI
ÇORUM: HALİL İBRAHİM AŞKIN – HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
ESKİŞEHİR: BURHAN SAKALLI -
HATAP İBRAHİM GÜLER- AK PARTİ İL BAŞKANI
İZMİR: NİHAT ZEYBEKÇİ - EKONOMİ ESKİ BAKANI

KARAMAN: MAHMUT SAMİ ŞAHİN – KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKAN VEKİLİ
KONYA: UĞUR İBRAHİM ALTAY – KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
MARDİN: MEHMET VECDİ KAHRAMAN –
MUŞ: SEYAHAT ASYA – MUŞ BELEDİYE BAŞKANI
SAKARYA: EKREM YÜCE – ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ
SİVAS – HİLMİ BİLGİN – ADALET BAKAN YARDIMCISI
TOKAT – EYÜP EROĞLU – TOKAT BELEDİYE BAŞKANI
TRABZON – MURAT ZORLUOĞLU – VAN VALİSİ
YOZGAT - CELAL KÖSE - BELEDİYE BAŞKANI.. 
UŞAK: MEHMET ÇAKIR...