61SAAT HABER SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Trabzon’da düzenleyeceği miting öncesinde Trabzonlu iş adamı Atilla Ataman ve eşi Suna Kepoğlu Ataman tarafından inşa edilen otelin açılışını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği ziyaret ve açılışlar çerçevesinde bugün Trabzon’a geliyor. Dün Rize’de gerçekleştirdiği programların ardından bugün Trabzon’da miting düzenleyecek. Atatürk Alanı’nda düzenlenecek miting öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzonlu iş adamı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ile eşi Suna Kepoğlu Ataman tarafından inşa edilen turizm tesisinin açılışını yaptı. 

Foleya Mountain Resort Otel, muhteşem manzara ve ormanın içinde yer alan yöresel mimariyle yapılmış konaklar ve sosyal alanlarıyla birlikte Trabzon’da eksikliği hissedilen üst düzey misafirleri ağırlayabilecek muhteşem bir tesis olduğu ifade edildi.

ATİLLA ATAMAN, '24 MİLYONL TL'YE MAL ETTİK'

Açılışta ilk olarak Ataman kısa bir konuşma yaptı. Ataman, "Hayatımın en heyecanlı anı. Bize inandınız. İçişleri Bakanımız geldi buranın temelini attı. Bize şunu söyledi: Suna, Atilla… Sayın Cumhurbaşkanımız örnek ve doğru bir yayla tesisi istiyorlar dedi. Emrinize uymaya çalıştık. Doğru işler yapmaya çalıştık. İki isim çok önemli. Her gördüğünüzde bize sordunuz ne yaptınız diye. Sayın Cumhurbaşkanımız bitirdik. 29 yıllığına kiralanmış bir yer. Bazı sıkıntılar var bunu arz etmem lazım. Biz 24 milyon TL’ye mal ettik. Hiç bir teşvik katkı almadık. Tamamen kendi imkanlarımız yatık. Halkbankası bize güvendi. Katkı verdi, destek oldu. İçişleri Bakanımız her seferinde aradık söyledik. Orman Teşkilatının katkıları oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun desteği oldu. Kalkınma Bakanlığımız sayın Varank burada. Yukarıya doğru olan yollarda imkan sağladılar. Devlet her türlü imkanı veriyor. Burada sitem edecek hakkımız yok. Aradığımız yoldu, yolumuz var. Doğalgaz’da istasyon bedelleri yüksek tuttuğu için o yüzden alamadık. Ömür billah sizi mahçup etmeden bu işletmeyi sürdürmek istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Her girişimci, bu tür yerlere adımı atmıyor. Ama burada gerek Atilla kardeşim gerek Suna kardeşim hakikaten bu yaylalara tüm yaylalara örnek olacak bir adım attılar. Ve şimdi yaylalarda da örnek mi alıyorsunuz? İşte size buyrun örnek. Gelin buraya bakın buna göre yapın da bu yaylalarımız tarumar olmasın. Oralarda bu güzelliği korusun. 

DOĞALGAZ SORUNU

Doğalgaz meselesi var. Doğalgazı da hallettiği anda inanıyorum ki bu kurum çok daha güçlenmiş olacak. İnanıyorum ki işleri de daha kolay kılacak. Hakikaten devasa bir arazide bu yatırım çok çok önemli, çok çok büyük. Buraya yarından itibaren müşteriler akmaya başladığı zaman bu Karadeniz yaylalarına örnek teşkil edecek. 

BAKANLAR TRABZONLU… 

 Rabbim bir defa yolunuzu açık etsin. Ve tabi kazancınız bol olsun. Bizlerde sadece Halkbankası olarak değil Bakanlıklar olarak sizlere elimizden gelen desteği vereceğiz. İçişleri Bakanım burada. Bir Trabzonludur. Varank burada. O da bir Trabzonludur. Cahit bey buraya.. O da bir Trabzonludur. Ve onlarda milletvekilleri zaten bu işin ister istemez sorumluları. Ve Hazine Maliye Bakanımız Berat bey o da bir Trabzonlu. Başka kaldı mı? Bir ben kaldım. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN HELİKOPTER PİSTİ TALİMATI

Gelirken hakikaten Tonya’dan buranı 25 km.. Saat olarak fazla zaman alıyor. Buraya en kısa zamanda Ulaştırma Bakanı Cahit nerede? Buraya en kısa zamanda helikopter pisti yapmanız lazım. Buraya Havalimanından, Helikopter ile gelecek ben iş adamlarının olacağına inanıyorum. Buraya bizde bugün 2 helikopterin ineceği yeralsa Helikopterlerle buraya inerdik. bu da bir işarettir. Biz bu işaret fişeğini inşallah vermiş olalım. Bu adımı da atalım. Çünkü Ulaştırma Bakanımız o da zaten bu işlerin piri. Bunlarda çok çok yüksek yatırım değil. Hemen bunun adımını atıp buraya helikopterlerimizle inmeye başladığımızda göreceksiniz iş adamları Helikopterleriyle gelecek haftasonunu burada geçirecekler. Bu adımları atmamız lazım. Gerek Valimiz, Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanımız onlarda üzerine düşenleri yaparlar biz de bu adımı inşallah hep beraber atmış oluruz. 

Turizmde bu yıl patlama yaşadık. Hamdolsun puanda 52 milyon turisti bu yıl ülkemizde ağırlıyoruz. Nereden nereye… Zaten Doğu Karadeniz şu anda turist kaynıyor. İnanıyorum ki puanda bu yaylada ki konaklama başka olacak. Ama bizim Trabzon merkezde de otellerimizi ne yapmamız lazım? Arttırmamız lazım. Valimizle gelirken yolda bol bol bunları konuştuk. Otellerimiz ne kadar artarsa turistler çok daha fazlasıyla Trabzon’a gelecek. Hele hele bu yayla evlerini gördüklerinde durum çok daha farklı olacak. 12 ay burada çalışılabilir havası var. 12 ay olduğuna göre durum çok daha farklı olacaktır. Ben şimdiden başarılar diliyorum"

21 - 22 TERÖRİST ÖLDÜRÜLD

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdele kesimi öncesinde ise, "Bugün malum 3 tane şehidimiz var. Bir tanesi Trabzonlu şehidimiz. Cenaze namazı kılındı. Allah rahmet eylesin. 2 şehidimiz farklı illerden. Yaralımız var. Ama 21 - 22 tane teröristi içerde ve dışarda onları öldürdük. Çünkü şehitlerimizi kanı yerde kalmayacak dedik. Bu da böyle bu şekilde devam ediyor. Süleyman kardeşimiz bu işi yakın takipte tutuyor. Savunma Bakanımız aynı şekilde. Bütün Silahlı Kuvvetlerimiz, Polisimiz, güvenlik güçlerimiz hepsi yoğun şekilde çalışmalarını yürütüyor. Allah şehitlerimize rahmet, peygamberimize komşu eylesin inşallah…” ifadelerini kullandı.