Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Trabzon’da vatandaşlarla buluştu. Atatürk Alanında gerçekleşen miting öncesinde vatandaşlara AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Reviz hitap etti. Revi, “AK Parti Milletimizin hareketidir. Milletimiz 16 yıldır partimize büyük destek vermektedir. Veridğiniz bu destekler için hepinize teşekkür ediyorum. Önümüzde yeni seçimv ar. Her seçimde karşınıza çıkıyoruz. Seçimler önemli diyoruz. 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve milletvekilliği seçimlerini ikisini bir arada yapacağız. Güçlü meclis Muhakkak sandığa gidelim. Çevremizdekileri uyaralım. Durak yok, yola devam.. 24 Haziran seçimleri katılım açısından da önemli, sandığa gitme açısından çok önemli. 
Hizmet anlayışı içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
Onlar konuşur AK Parti yapar” dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Biz yerel yönetimler olarak, bütün ilçe belediye başkanı arkadaşlarım ve yönetimleri, sizlerin hizmetkarı olmayı, şereflerin en büyüğü olarak kabul ettik. Bundan sonrada aynı anlayışta hizmetkarınız olmaya devam edeceğiz. 

Büyükşehir demek imar demektir diyerek 4 yıllık sürede planların hepsini hizmete sunulacak hale getirmekten, merkezi hükümetimizin, bakanlar kurulu, başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz. 
Trabzon’u hizmetlerle donatmak, hizmet ve imkanların sürekli devam etmesini sizlerin huzurunda sürdüreceğiz. 
Su kanalizasyon idaresini tek elden yöneterek, 1 katrilyon 773 milyonluk yatırımı planlamış, tatbik etmiş, önemli bir kısmını bitirmiş ve geri kalanını devam ettirmekte olmamız sizlerin verdiği yetkiye layık olma gayretlerimizden bir tanesidir” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ANONS EDİLDİ
Başkan Gümrükçüoğlu’nun konuşmasının ardından AK Parti Trabzon Milletvekilleri anons edilerek katılımcılarla buluşturuldu. 

BBAKAN BAK, ‘BORDO’ DEDİ, VATANDAŞ ‘MAVİ’ DİYEREK KARŞILIK VERDİ
Adayların tanıtımının ardından ilk olarak Gençlik ve Spor ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak konuştu. Trabzon bugün bir başka, çok coşkulu, Karadeniz fırtınası geliyor. Trabzon hazır. 24 Haziran seçimlerine Meydana baktığımızda Trabzon hazır diyoruz. Ben buradan Bordo deyim, siz ‘mavi’ deyin” dedi. Ardından Bakan Bak, ‘Bordo’ dedi, vatandaşlar ‘Mavi’ diye karşılık verdi. Sonrasında ise Bakan Bak, ‘Recep’ derken, vatandaşlar ‘Tayyip Erdoğan’ diyerek karşılık verdi. 
Bakan Bak, hatırlanacağı üzere ir dönem Trabzonspor’da görev almıştı.

GÜÇLÜ LİDERLER DAHA İLERİ TAŞIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, “Trabzon muhteşemsiniz. Yine coşmuş durumdasınız. Bizler 2001’den bu yana iradeyle yürüdük. Arkamızdaki irade milletin iradesi. Cesaret milletin verdiği güç. Türkiye’yi her alanda değiştirdik, geliştirdik. Bugüne taşıdık. Bunun arkasında siz varsınız, Trabzon var, Rize var, Türkiye var.. Türkiye’yi yönetmek önemlidir. Türkiye’nin stratejik üstünlüğü var bu önemlidir. Önemli bir coğrafyadayız. Böylesi ülkeleri güçlü liderleri daha ileri taşır Türkiye o güçlü liderini bulmuştur. Onun ismi Recep Tayyip Erdoğan”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar milletin oyunu, milli iradeyi, siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiye ihanet içindeler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince Meydan Parkı'nda düzenlenen Trabzon Mitingi'nde halka seslendi. Erdoğan, "Trabzon, uşaklar nasılsınız, iyi misiniz? Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti Trabzon, Yavuz'a güç, Kanuni'ye nefes veren Trabzon, Ali Şükrü Bey'in şehri Trabzon, alimlerin şehri Trabzon, iş adamından bürokratına, sporcusundan sanatçısına ülkemize nice değer kazandırmış Trabzon, Karadeniz gibi coşkulu, yaylaları gibi huzurlu Trabzon." diye selamladı. "Oy sevdalım, sevdalım. Sensin benim gümanım. Bu sevdaluk yüzünden, hiç kalmadı dermanım." türküsünün sözlerini okuyan Erdoğan, "Bizim dermanımız Trabzon'dur, Karadeniz'dir, Türkiye'dir." dedi. Ramazan ayının son iki gününde olunduğunu, yarın arife, cuma günü de bayram olduğunu hatırlatan Erdoğan, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

BUNLAR DEMOKRASİYE İHANET İÇİNDELER

"Trabzonlu, adamın hasını, siyasetçinin hasını iyi bilir." ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle devam etti: "Kim bu ülkeye, bu memlekete hizmet etmiş, kim lafla kendisini oyalıyor, Trabzonlu bunu çok iyi bilir. Bu şehir, Trabzon'u seçimden seçime hatırlayanları da, her fırsatta sizlerle omuz omuza yol yürüyenleri de iyi bilir. Biz Trabzon'un karşısına Cumhur İttifakı ile geliyoruz. Onlar, kiminle karşınıza geliyor? Yanlarında, arkalarında, önlerinde kimler var? Milletvekili transferinden, seçmen dağıtmaya kadar yapmadık rezillik bırakmadılar. 15 tane milletvekilini bir yere gönderdiler mi, gönderdiler. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar, siyaseti rezil ettiler, mahvettiler. Bunlar milletin oyunu, milli iradeyi, siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiye ihanet içindeler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Trabzon, 24 Haziran'da bunlara iyi bir cevap verecek mi? Trabzon, 24 Haziran'da bunlara, milli iradeye nasıl sahip çıkılır gösterecek mi? Trabzon, 24 Haziran'da, tercihini bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor mu? Güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti'yi destekliyor muyuz?" sorularına alandaki kalabalık "Evet" cevabını verdi.

Bu seçimlere MHP ile ittifak içinde girdiklerine işaret eden Erdoğan, "Yanımızda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yadigarı Alperenler de var. Hep birlikte oluşturduğumuz Cumhur İttifakı'nı destekliyor muyuz?" diye sordu.

Sadece Trabzon'a değil, tüm Türkiye'ye seslendiğini ifade eden Erdoğan, "Bazıları alavere dalavere yapıyor, kimse bu oyuna gelmesin." uyarısında bulundu. "Vakit Trabzon vakti, vakit Türkiye vakti diyor muyuz?" diye soran Erdoğan'a kalabalıktan "Evet" cevabı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerin desteğiyle irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Biz, 'Hizmet siyaseti' derken bunun sadece lafını etmiyoruz, yaptığımız icraatlarla yeni projelerle ülkemizi 2023 hedeflerine hazırlıyoruz." dedi.

TRABZON'A 28 MİLYARLIK YATIRIM
Bu çerçevede, Trabzon'a son 16 yılda 28 milyar lira yatırım yaptıklarını bildiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Laf değil, icraat icraat. Eğitimde 2 bin 751 adet yeni dersliği şehrimize kazandırdık. Trabzon'da ikinci üniversiteyi kurduk. Trabzon Üniversitesi şehrimize hayırlı olsun. Yüksek öğrenim öğrencileri için 8 bin 880 kişilik yeni yurt binaları yaptık. Birkaç yıla kadar, Trabzon Arsin ve Beşikdüzü'nde toplamda 2 bin 800 kişilik yurt binalarını da faaliyete geçiriyoruz." 

Trabzon'un biraz da futbol demek olduğunu aktaran Erdoğan, "Trabzon demek futbol demekse Trabzon'a 41 bin seyirci kapasiteli Şenol Güneş Stadını kazandırdık mı? Biz söz veririz yaparız. İnşallah bu stat, Trabzon'un gelecekteki şampiyonluk maçlarının oynandığı yer olacak." dedi.

HÜSEYİN AVNİ AKER STADI
Hüseyin Avni Aker Stadı'nın Millet Bahçesi olacağını açıklayan Erdoğan, üzerinde çalışılan ve "ham hazırlık" diye takdim ettiği millet bahçesinin görsellerini alana kurulan dev ekrandan vatandaşlara izletti. Millet bahçesinin izlettiği görsellerin ham hali olduğunu belirten Erdoğan, üzerinde çalışılacağını dile getirdi.

Millet bahçesinin içinde müze ve millet kıraathanesinin de olduğunu anlatan Erdoğan, "Yetmez, daha çalışacağız. Trabzon'a en yakışanını yapacağız." dedi.

MİLLET KIRAATHANESİ
Millet kıraathanesine ilişkin Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu ana muhalefet benim kıraathane ifademden hala bir şey anlamadı. Ne diyor biliyor musunuz? Kıraathane deyince bunlar kumarhane anlıyor. 'Kıraat' okumaktır Bay Kemal, ben biraz bilirim Arapçayı. Bay Muharrem, kıraathane, okuma evi, okuma yeri demektir. Millet olunca, milletin okuma evi, okuma yeri. Bundan sonra gençlerimizi biz, medeniyetimizin asli unsuru olan okuma kültürüne adapte edeceğiz. Kötü alışkanlıklardan onları kurtaracağız."  

PAZARKAPI'DA KÜLLİYE...
2002’den bugüne 74 bin Trabzonlu kardeşimiz iş kur kanalıyla  iş sahibi yaptık. Verdiğimiz 614 trilyon tutarındaki teşviklerden Trabzon’da 326 bin iş veren ve sigortalımız istifade etti.
Trabzon’a, bir TEKNOKENT, bir Araştırma Geliştirme Merkezi kurduk. Pazarkapı4da 26 dönümlük bir alanda 7 bin 700 kişilik kapasiteyle toplantı ve konferans salonuyla, derslikleriyle, kurs, atölye ve aş eviyle şehrimize büyük bir külliye kazandırılıyor. Nasıl gidiyor inşaat.. Bunları takip edin.. En kısa sürede bitirilip hizmete sunulacak.  

ŞEHİR HASTANESİNİN YAPIMI.. 
Sağlıkta 45 adet sağlık tesisi yaptık. Bunun yanında 5 adet sağlık tesisi devam ediyor. Trabzon’a bin 200 yataklı şehir hastanesi kazandırıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor. 
Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, yaşlılıklarımıza, 1 katrilyon 300 trilyonluk destek verdik. Bay kemal bundan haberin var mı? Bay Muharrem bundan haberin var mı? Biz bütün kaynaklarımızı burada harcıyoruz. 
Büyümeden de anlamıyor. Şuanda Türkiye büyümede Hindistan’dan sonra G20 ülkeleri arasında 2. Sırada.

TOKİ vasıtasıyla 8 bin konut projesini hayata geçirdik. 
Ayasofya Kavşağı, Reşadiye Köprülü Kavşağı, Karadeniz Sahil yolunda 6 olmak üzere Trabzon’da toplam 9 adet tüneli yapıp hizmete açtık Bay Kemal.. 

KANUNU BULVARI 2 YILDA TAMAMLANACAK
Maliyeti 4, 2 katrilyon olan 20 adet yol projemizin yapımı devam ediyor. Bunların tamamı 2 yıla kadar tamamlanıyor. Bu projelerden biri Trabzon şehir geçişi devlet yoludur. Kanuni Bulvarı il 24 km uzunluğundaki bu projede tamamlananları etap etap açıyoruz. 2 yıla kadar tamamlanıyor.

ZİGANA DAĞI TÜNELİ 2 YILDA BİTİRİLECEK
Zigana Dağını aşılmaz olmaktan çıkartıyoruz. Zigana Tüneli ve bağlantı yollarını önümüzdeki yıl inşallah bitiriyoruz. Bu tünelle rakımı düşürüyor, dolayısıyla güzergahı 10 km kısaltıyoruz. Tünel özellikle Trabzon limanının, Türkiye’nin önemli limanlarından biri olmasını sağlayacak. 

TRABZON – ERZİNCAN TREN YOLU 5.2 KATRİLYONA MAL OLACAK
Trabzon Erzincan arasında bir hızlı tren hattı planlıyoruz. Maliyeti 5,2 katrilyon olacak. Bu projenin etüdüne başlıyoruz. 
Trabzon Havalimanı son 16 yılda yaptığımız yatırımlarla modernize edilerek büyüttük. 2003 400 bin yılında olan yolcu trafiği 4 milyon 153 bine ulaştı. Nereden nereye..

FINDIK İLE İLGİLİ SIKINTILAR
Bu yıl fındık nasıl? Fındık ile ilgili bazı sıkıntıların olduğundan arkadaşlarım haberdar etti. Üreticilerimizi mağdur etmeyecek bir çözümle seçimin ardından inşallah buluşacağız.

YATIRIM ADASI BU YIL ÇIKACAK

Trabzon’a yatırım adası ve endüstri bölgesi ile ülkemizin ilk deniz dolgulu sanayi alanı oluşturuyoruz. Burada 3,6 katrilyonluk yatırım yapılacak. 7 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bölgenin ilanını bu yıl içinde gerçekleştiriyoruz.

Birileri meydan meydan gezip turist sayısını arttıracağız diyor mu? Ama aynı kişiler havalimanı inşatlarına karşı çıkıyor
Aynı kişiler tüneller, körüler, yollar yapılmasına karşı çıkıyor mu? Aynı kişiler inşaat sektörünün gelişmesine, oteller, tesisler yapılmasına karşı çıkıyor mu? Ülkeye gelecek turistleri dağdan bayırdan atla eşek mi taşıyacaksınız. 
ülkeye gelen turistleri sokakta mı yatıracaksınız? Hangi standardı hizmeti sunacaksınız. Bunlar şaşkın. Birinin söylediğini öteki yalanlıyor. 
Bunlar yıkım ekibi. Eserleri olmadığı gibi hayalini kuramıyorlar. 

GENÇLER İÇİN NE YAPTILAR?

Bunlar gençler için bugüne kadar ne yaptılar? Biz çocuklarımıza daha iyi eğitim alsın diye 284 bin derslik yapmış, öğretmen atadık. Onlar velileri kitap kuyruğunda bekletmekten başka ne yaptı? 
Okullarda teksir kağıtları ile üst sınıflarda ki ağabeylerimizden onları bile satın alamazdık. Şimdi ücretsiz olarak kitapları sıraların üstüne koyuyor muyuz? Bir kuşu para alıyor muyuz? Kitapların kalitesini biliyorsunuz. Bunları getiren iktidar biziz. Yavrularımız düşünen biziz. Ben 75 kişilik sınıfta okudum. 100 kişilik sınıflar vardı. Ama şimdi hamdolsun 30’un üzerinde sınıf kalmadı. 
Bay Muharrem öğretmenlik yaptım diyor. O dönemlerden haberin yok mu? Dürüst ol. Geçmişte üniversiteleri terör yuvasına çevirmek, gençlerimizi bir birine kırdırmaktan başka ne yaptı CHP zihniyeti.. 
Adaylığı açıkladı, Edirne’de ki bir kişiyi ziyaret etti… 

Bunlara Trabzon’dan oy çıkar mı?
Söylediği laf şu: Cumhurbaşkanı adayı ya bırak. Ne demek.. Bana göre bu yanlış bir gelişme. İnşallah bunun da düzeltilmesi lazım. Neymiş mahkum değil miş, tutukluymuş. Tutukluğun nedeni çok önemli. Bana göre Trabzon gerekli olan dersi bunlara 24 Haziranda vereceğine inanıyorum.