Arsin ilçesinde yaşaşanlar kadar Trabzonlular tarafından da yakından takip deline Yatırım Adası Endüstri Bölgesi kararı sonunda Resmi Gazete ile yayımlandı. 

25 Ağustos 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'u ziyaretine sayılı saatlerin kaldığı bir zamanda çıkarılan yeni karar büyük memnuniyet yarattı. 

Arsin Sanayi Adası Projesi Nedir?

Söz konusu proje 7 bin kişiye istihdan kaynağı sağlaması açısından büyük önem taşıyor. 

2018 yılında başlanan çalışmaların büyük bir hızla yürütülmesi sonucunda proje tamamlanırken proje hakkında açıklama yapan Milletvekili Cora, “Yatırım Adası şehrimiz için olağanüstü bir iştir.

Yatırım Adası bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına büyük bir katkı sunacaktır. 277 hektarlık alanda yapılması planlanan Yatırım Adası için yaklaşık 4 Milyar TL proje maliyeti öngörülüyor. Alt yapı maliyeti ise 290 milyon TL olarak tasarlanmaktadır.

Bu Trabzon için tarihi bir yatırım olacaktır. Bu proje tamamlanıp faaliyete geçtiğinde Trabzon’da 7 bin kişiye yeni istihdam alanı açılmış olacaktır.” diyerek önemine bir kere daha vurgu yaptı. 

Trabzon İli, Arsin İlçesinde Bulunan ve Ekli Haritada Sınırları Gösterilen Alanın Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi Olarak İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1481)