61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Valiliği tarafından, Atatürk Alanı’nda yapılan toplu açılış törenine öncesinde her hangi bir müzik çalınmadığı görüldü. Şehitlere saygı nedeniyle müzik çalınmayan toplu açılış töreninde, vatandaşlara sıcak hava nedeniyle binlerce şişe su dağıtıldı. 
Toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kamu kurumlarının genel müdürleri, il müdürleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerinin hemen başında şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek vatandaşlardan Fatiha okumasını istedi. 

Vatandaşlar Fatiha okuduktan sonra ise “Şehitler ölmez, Vatan Bölünmez” sloganı attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir kahramanımızın fedakarlığı Allah’ın izniyle boşa gitmemiştir, gitmeyecektir. Dün bugün, 22 teröristi içerde ve dışarda öldürdük. Ahdımız var, kararlılığımız var. İnlerine gireceğiz dedik. Girdik giriyoruz. Askerimizle, polisimizle, güvenlik korucularımızla, jandarmamızla dağ tepe demeden bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Sonuna kadar sürdüreceğiz. Sınırlarımız içinde ve sınırlarımız dışında. Görev yapan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. Rabbim hepsini de muhafaza etsin diyorum” dedi. 

“Mecliste terörist istemiyoruz” sözlerine Erdoğan, “İşte buyurun. Diyarbakır, Mardin, Van burada ki belediye başkanlarını idari bir kararla görevden aldık mı? Aldık. Zira, benim milletimin alın terinden ödediği vergilerle, oralara gönderilen parayı Kalkıpta, Kandil’e terör örgütlerine gönderenlere hiçbir zaman biz görmemezlikten gelemez, onları kapıya koyarız.  Şuanda koyduk mu? Koyduk. Ama CHP çıkıyor ne diyor, bu hak ve özgürlüklere demokrasiye aykırıdır. Bay Kemal sen bu terör örgütünün mensuplarıyla Ankara’dan İstanbul’a yürüyebilirsin. Ama bizim bu terör örgütü temsilcileri ile en ufak bir dirsek temasımız olamaz. Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar hiçbir davetime bunları asla davet etmedim. Etmem, çünkü sizler bana bu görevi öyle verdiniz” diye konuştu.

ŞEHİR GEÇİŞİ NEFES ALDIRIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trabzon şehir geçişi yolunun yatırım tutarı 412 milyon TL olan bir bölümünü daha hizmete açıyoruz. Trabzon’a nefes aldıracak bu projeyi ilk gününden beri yakından takip ediyorum. Yolun açılan her etabıyla Trabzon sadece trafik bakımından rahatlamakla kalmıyor yeni cazibe alanlarına kavuşuyor. 
Büyükşehir Belediyesinin 326 milyon TL yatırım yaparak şehir de gerçekleştirdiği asfaltlama çalışmasıyla Trabzon’un her köşesine ulaşmak daha koay olacak. 
İçme suyundan kanalizasyona, spor tesislerinden, restorasyonlara kadar yine büyükşehir belediyemizin hayata geçirdiği çok sayıda projenin resmi açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. 
Uzungöl’ün temizlik çalışmalarının resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. 
Ortahisar Belediyemizin hizmet binası ile Pelitli’de yapılan 301 konutu bugün hizmete açıyoruz

YATARIM ADASI 
Trabzon Yatırım Adası, Endüstri Bölgesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini önceki gün akşam imzaladım. 
Yüksek teknoloji ürünlerin üretileceği istihdam sağlayacak bu bölgeyle şehrimizin sanayisine yeni enerji kazandıracağız. 
17 yılda Trabzon’da 30 katrliyon liralık yatırım yaptık. Bunları biz yaptık. Niye, ya bu biz bu millete aşığız, biz bu ülkeye aşığız. Yapmaya devam edeceğiz. Dün Artvin’deydim. Artvin’de, Yusufeli Barajını görmeye gidiyim dedim. 2 milyar 200 milyon kilovat, enerji üretim yapacak Hidroelektrik Santralinin nasıl yükseldiğini gördüm. İçme suyu kullanma hepsi orada. Artvin’de 7 tane baraj var. Bir barajlar şehri. Dünyada benzeri yok. Türkiye’nin 1 numarası, Dünyada 3 numara.. 
Muhteşem stadımızın yanına Şehir Hastanesi yapacağız. Bu şehir hastanesiyle Trabzon çok farklı hale gelecek. Organize Sanayi Bölgesi gibi daha önce bulunan yerleri de rezerv alanları olarak toplu konutta kullanmayı şehirde ki değişimi ele almak için oralarda bu alanlarını ele alacağız. 
Havalimanında yolcu trafiğinde ki artış bu gerçeği göstermektedir. 

ZİGANA TÜNELİ VE KANUNU BULVARI
Zigana Tüneliyle şehrimizi ticarette ve sanayide çok daha ileri bir yere taşıyoruz. Kanuni Bulvarı ve Akyazı Sahil Bağlantı projesi bünyesinde 12 köprüsü, 17 tüneli, 55 köprüsüyle Trabzon için başlı başına bir devrimdir. Bugün bu projenin bir parçasını daha hizmete açtık. Kalan kısımlarını da inşallah tamamlandıkça etap etap hizmete sunmayı sürdüreceğiz. 

RAYLI SİSTEM
64 istasyondan oluşan 52 km uzunluğunda ki raylı sistemle Trabzon’un şehir içi ulaşımında yep yeni devrim yapmaya hazırlanıyoruz. 
Trabzon’un ülkemizde ve bölgemizde hak ettiği yere gelmesi için desteği veriyoruz. 

İSTANBUL’A HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Trabzon gibi Fatih’in emaneti olan İstanbul’a hep birlikte sahip çıkacağız. Tüm hemşerilerimizle bu aziz şehrin bölücü örgütün destekçilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız. Trabzon ne kadar güçlü olursa Türkiye’de o kadar güçlü olur. Trabzonlu ülkesine ve milletine ne kadar sahip çıkarsa, bu azim ve kararlılığı dalga dalga 82 milyonun tamamına yayılır. 

TRABZONSPOR AEK MAÇI
3- 1 Yunanistan’da yendik. Şimdi, Rovanşı da inşallah burada halledip, play – oftan çıkacağız. Tamam.. Şimdiden başarılar diliyorum. İnanıyorum bunu da başaracağız.

ZORLUOĞLU: RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI.. 
Açılış töreninde ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konuştu. Zorluoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı: 
“Göreve başladığımız günden itibaren meselelerin çözümü için yoğun çaba içindeyiz. Bir taraftan devam eden yatırımları süratle tamamlaya gayret ediyoruz. Bir taraftan da yeni büyük projeler için harıl harıl çalışıyoruz. Ganita’dan Beşirli’ye oradan Akçaabat’a kadar yep yeni sahil projesi için çalışıyoruz. Değirmendere’yi şehrimizin ekonomisine, turizmine ticaretine, ulaşımına daha fazla katkı yapar hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. 
2023’de tamamen yenilenmiş Çömlekçi Mahallesi ve Pazarkapı için mücadele ediyoruz Yeni otogar, modern toplu taşıma sistemleri, daha konforlu otobüsler ve daha konforlu dolmuşlar için projeler üretiyoruz. Daha fazla istihdam ve proje eçin sanayi ve turizm altyapımızı güçlendirmeye çalışıyor, kadim şehrimizin doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak yatırımlara öncelik veriyoruz. 
Dün Resmi Gazetede yayınlandı. Trabzon Endüstri kararı.. Trabzon’umuzun istihdam meselesine çok ciddi çözüm olacak önemli karar. İnşallah bu projeye hayata geçirdiğimizde şehrimizin işsizlik sorunun çözümüne katkı yapılacak” dedi. 

VALİ USTAOĞLU: 216 PROJE 1 MİLYON 365 BİN TL
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise açılışı yapılacak 216 projenin son 2 yılda yapıldığına dikkat çekerek tutarlarının 1 milyon 365 milyon TL olduğunu kaydetti. Vali Ustaoğlu, “İlimiz ve bölgemiz için çok önemli vizyon projesi olan Arsin Yatırım Adası endüstri bölgesi kararı sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla dün Resmi Gazetede yayınlandı. Trabzonlu hemşerilerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu yapılan hizmetler, yatırımlar, sayın Cumhurbaşkanımızın bu şehre olan sevdasını bu şehre olan muhabbetini göstermektedir” dedi.

KANUNİ BULVARININ BİR BÖLÜMÜ DAHA AÇILIYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ise, “Birlikte beraber Erikbeli yaylasında Foreya tesislerini açtık. Trabzon’umuz, ülkemizin cennet köşelerinden biri. Dünyanın en güzel coğrafyası.. Allah bize bu coğrafyayı, ikram etmiş bizde bunun kıymetini bileceğiz. Bunun nimetinden faydalanacağız. Nasıl olacak? Bu hizmetleri yaparak..  Trabzon’umuza yurt içinden yurt dışından gelen insanların rahat bir şekilde yaşayıp bu güzelliklerden faydalanırken bizimde esnafımız bundan faydalanacak. 
Kanuni Bulvarında çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Bugün de Kanuni Bulvarının daha önce hizmete açtığımız Yıldızlı Kavşağı Akyazı Kavşağına ilave olarak Uğurlu Kavşağı arasında ki yolu Trabzon’un hizmetine veriyoruz” dedi.

VATANDAŞLARIN İDAM İSTEKLERİ.. 
İdam kararını ben Cumhurbaşkanı olarak tek başına verme yetkim yok. Bu parlamentodan gelecek, parlamentodan geldiği zaman benim onaylama yetkim var. Parlamentodan çıkıp geldiğinde ben onaylayacağımı daha önce söyledim zaten. 

EMİNE BULUT CİNAYETİ
Son Emine Bulut, hanımefendi ile ilgili olay yenilir yutulur bir olay değildir. Bu ciddi bir vahşettir. Bu alçaklıktır, adiliktir, buna ne derseniz deyin az kalır. Onun için ben babasıyla da görüştüm. Ve tabiki bunu vicdanımızın kabul etmesi mümkün değil. Hukukun da bunu kabul etmesi mümkün değil.

BAKAN VARANK: TRABZON, CAZİBE MERKEZİ DESTEKLEME PROGRAMINA ALINDI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan, “Trabzon’da ki her bir projenin bizzat takipçisi olan sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bugün 1. 3 milyon TL değerinde 216 projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm bu eserlerin hayata geçmesinde emeği olanlardan Allah razı olsun. Son 10 yılda 30 milyon lirayı aşkın yatırım yaptık. Bu yatırımların mimarı sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon’a olan ilgi ve alakasını benim Trabzonlu hemşerilerim hiçbir zaman karşılıksız bırakmadı. 31 Mart yerel seçimlerinde Trabzon kendine yakışanı yaptı. Trabzon’un bu dik duruşu elbette bizleri daha da şevklendiriyor. Trabzon’un ihtiyaçları bizim için önceliklidir. Trabzon bölgenin lokomotif şehirlerinden bir tanesidir. Burada atılan adımlar tüm bölgeye sirayet eder. Trabzon’a verdiğimiz sözlerin her zaman arkasında olduk. 
Bizde Trabzon’a 2 önemli müjdeyle geldik. 
bölgesel gelişmişlik farkını Cazibe Merkezleri Programları ile ilgili. Yatırım ortamını canlandırmak, üretimi ve istihdamı arttırmak için Trabzon’u cazibe merkezi destekleme programına aldık. 
Diğer müjdemiz yatırım adası” dedi.

Ayrıntılar geliyor...