61SAAT HABER SERVİSİ

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a teşekkür ziyaretine gelmeden önce Trabzon Ak Parti’de ilginç bir gelişme yaşandı.Kurucu il başkanı İbrahim Keskin, kurucu ilçe başkanları ve kurucu il ilçe yöneticilerinden bazı isimlerle bir araya geldi.
Dün gece 1461 kafede yapılan toplantıda, Ak Parti’nun 2002 ayarlarına nasıl döneceği tartışıldı.
Kurucu il başkanı olarak aldığı inisiyatif ile kurucu ilçe başkanları, kurucu ilçe başkanlarının belirlediği kurucu yöneticilerin  toplantısında,Cumhurbaşkanı ile görüşme kararı çıktı… Cumhurbaşkanından bize de dinleyin kararı çıkan toplantıda bir komisyon kurulda bu komisyon, partinin fabrika ayarlarına dönmesinde izleyeceği yöntem belirlenecek.

İbrahim Keskin 61saat’e konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı
“Kurucular ile bir araya geldik. Partimizi tartıştık. Doğru ne fikirler ortaya kondu.. Cumhurbaşkanımız ile bir araya gelmeyi istiyoruz..Bütün kurucular ile bir arada Cumhurbaşkanımız ile sohbet etmek istiyoruz.. Eğer böyle bir imkan olmaz ise bir komisyon kurup Cumhurbaşkanımız ile görüşme talebimiz olacak.. Kurucular olarak bir araya gelmemizden il başkanlığının da haberi var..”
Toplantıdan sızan bilgilere göre Trabzon’da partinin kurucuları, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın her zaman yanında olduklarını deklere ettiler. Özellikle 2002 kuruluş mantığından uzaklaşmanın en önemli nedeninin ile iktidar gücünün hatalı kullanılması olarak yorumlandı.
Bu arada, kurucu il başkanı Keskin toplantıya katılanların hepsinden partinin fabrika ayarlarına dönmesi için neler yapılması gerektiğine dair bir rapor vermesini de istedi..
Trabzon’daki bu gelişme, siyasi kulisleri hareketlendirdi.