61 SAAT HABER SERVİSİ

Geçtiğimiz gün Rize il kongresi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Gümüşhane ve Bayburt il kongrelerini gerçekleştirdi. Gümüşhane kongresinin ardından Maçka’ya gelip Şehit Eren Bülbül’ün ailesini ziyaret edeceğini ve ardından da Maçka’da miting yapacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Maçka’da yoğun bir kalabalık karşıladı. İlk olarak şehit Eren Bülbül'ün ailesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından Maçka'da vatandaşlara seslendi.

ELİNİZİ UZATMAYIN ELİNİZİ KIRARIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Bu akşam kıymetli Cumhurbaşkanımıza gösterdiğiniz bu vefakarlık sadece sadece Cumhurbaşkanımızın Maçka’yı ziyaretyi için olmadığını biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın Eren’imize yapmış olduğu bir ziyaretin önemi başka. Bize bir şey anlatmaya çalışanlara karşı bir şey dinlendiriyor.Cumhurbaşkanı burada millet burada. Sakın bize elinizi uzatmayın elinizi kırarız diyor.”

BİR KAŞIK SUDA BOĞACAĞIZ SİZİ

 “Bu hesabı her zaman görüyoruz. Ne zaman ayağa kalksak bize çerme takmaya çalıyorlar, ne kadar zenginleşirsek bizi kendilerine köle yapmaya çalışıyorlar. Ama ilk kez darbelerde yapılamayını sizin helal oylarınızla seçtiğiniz Erdoğan onlara çok güzel şekilde gösterdi. Eski Türkiye’de olmadığımızı gördüler. Millet kendisine sahip çıkan Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı. Ve 17-25 aralığı onların kafasına geçirdi. Ardından o meşhur darbeyi o hain darbeyi15 Temmuz’da Maçka meydanında bu ülkeyi size yedirmiyeceğiz diye bağırdığınız o 15 Temmuz’u yapmaya çalıştırlar. O amerikadaki hain ve o milletin düşmanına bunu yaptırmaya çalıştılar yine milletimiz karşı çıktı. Zannediyorlarki terör örgütlerinin üzerine salarsak bu ülkenin insanını korkuturuz. Bura da liderimizin verdiği güçle söylüyoruz. Az bir zaman kaldı. Bir kaşık suda boğacağız size.”

GURUR İÇERİSİNDEYİM

Ardından yoğun alkış ve tezahuratlar eşliğinde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Eren’izimizin şahadetinden sonar sözüm vardı. Trabzon’a geldiğimde Eren’i ve aileyi ziyaret edeceğim demiştim. Kongreleri yaptıktan sonra bu sözümüzü yerde koymuyalım dedik bu  ziyareti gerçekleştirmenin gururu içerisindeyim. Aynı şekilde Kadir’imize allahtan rahmet diliyorum”

HAVAALANI MÜJDESİNİ HATIRLATTI

“Buralar hep şehit toprağı, ve şehitlerimizin en yoğun olduğu yerlşer buralar.  Rabbim inşallah bizlerede bu mekanı lütfetsin. Biliyorumki sizde bizi çok sevidiniz. Bu yolda beraber yürüdüğümüz sürecede Allahın izniyle bu ülkenin bileğini bükemeyecek. Şuradan şöyle bir ses gelmiş, o kuruluş neder diye kafanıza takmayın şuna bakın Allah neder? Bizim ecdadımız bunun için yürümedi mi? Şimdi son 15 yıla emin adımlarla yürüyoruz. Bu vatan topraklarını ilmek ilmek dokuyoruz. Yeniden bu vatanı inşaa ve ihya ediyoruz. 15 Yıl öncesini hatırlayın. Yüzde 35 ‘I kadardı şu yollar. Siz bunları yaşadınız gördünüz, bunlarla kaldık mı? Kalmadık. İnşallah Bayburt ve Gümüşhane arasına bir havaalanı yapıyoruz. Oralarda biliyorsunuz çok çile çekti be. O iki ilin ortasına da bir havaalnı inşaa ederek rahatlatacağız.”

O SÜRECE DAMGA VURACAĞIZ

“Gümüşhane’yi görünce duygulandım. Her taraf yollarla asfaltlarla süsleniyor. Niye biz size seviyoruz. Bu millet aşığız. Bu milletin aşığıyız. İnşallah bu yolda 2019 unutmayın bir kırılma noktasıdır. Mart 2019’da belediye seçimlerini yapacağız. Nisan 2019’da bir reform gerçekleştireceğiz. Her şey eskisi gibi olmayacak. Daha değişik bir sürece gireceğiz. Osürece damgayı karşımdaki topluluk vuracak.”  

DOĞALGAZ MÜJDESİ

Maçka’da doğalgaz olmadığını söyleyen bir vatandaşa cevap veren Erdoğan “ Olacak borular gelmeye başladı. Bu ile daha çok şey yapılacak. Artık damada söyleyeceğiz bunu biran once bitirmesi lazım. Biliyorsunuz hemşehriniz.”

HER EVE ANLATACAĞIZ

“Eren bizim kalbimizde, bütün şehitler kalbimizde, şehitlerimizle birlikte yaşıyoruz yaşayacağız. Şurada 16 ayımız var, kapı kapı dolaşmaya varmıyız. Her eve AK Parti’nin şu ana kadar icraatlarını anlatmaya varmıyız. Biz birliğin, beraberliğin, kardeşliğin partisiyiz, ayrılığın gayrılığın partisi değiliz. “