61 SAAT HABER SERVİSİ-ÖZEL-BERKAY GÜNTEKİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan 146 projeden bazılarını kamuoyuna tanırken geçtiğimiz aylarda yıkımı tamamlanan ve yerine ne yapılacağını tartışılan Hüseyin Avni Aker Stadyumunun yerine ne yapılacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avni Aker ile ilgili yaptığı açıklamada "Eski stadların yerini Millet Bahçesi yapıyoruz. Trabzon Avni Aker stadının yerini de Millet Bahçesi yapıyoruz. Bize çevreci değilsiniz diyorlar. Kimmiş çevreci!” ifadelerini kullandı. Avni Aker Stadyumunun bulunduğu alanın millet bahçesi olarak açıklanması üzerine, Millet Bahçesi yapılacak alanda bulunan Yavuz Selim Stadyumunun akibeti ne olacak sorularınıda ardı ardına getirdi.

Trabzon’da amatör kulüplerin senelerdir kullandığı ve bir çok Trabzonlunun hatıralarının bulunduğu Yavuz Selim Stadyumu için ASKF Başkanı Cahit Erdem 61saat’e açıklamalarda bulundu. Erdem, yapılacak olan Millet Bahçesi projesinin içerisinde Yavuz Selim Stadyumu’nunda olduğunu belirterek eksikler için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

SORUNLAR İLETİLDİ

Cahit Erdem Yavuz Selim Stadyumu için bir projenin olduğunu belirtip "Bir proje var, cumhurbaşkanının proje için görevlendirdiği bir kişi var biz onada söyledik. Özellikle soyunma odalarıyla ilgili, taban birlikleriyle bir rapor hazırladık verdik onlaraki sorunlar göz önüne alınsın ve yapılacak olan proje içerisinde oluşsun. Hem kulüpleri soyunma odaları hem aydınlatma bu tür sorunları biz dile getirdik. Şimdi Yavuz Selim orada konuşlanacak ama eksikler var. O eksikler yapılsın diye bildirdik. İnşallah projeye konulur.” ifadelerini kullandı.

AVNİ AKER'E TAŞINSIN

Yetkililere seslenen Erdem  "En kısa zamanda Yavuz Selim’in Avni Aker’in yerinde tekrar yapılması için yetkililere çağrı yapıyoruz.” diye konuştu