Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul töreni düzenledi.

Törene katılan konuklar, girişte 16 Türk devletini temsil eden askerler tarafından karşılandı. Erdoğan ve eşi, salona Barış Pınarı Harekâtı'nda görev alan askerlerle birlikte girdi.

Kabul törenine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılmazken, MHP kurmayları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu törende yer alırken Trabzonlu isimler de dikkat çekti.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Sadık Soylu, TFF Trabzonlu üyesi Yılmaz Büyükaydın, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Ak Parti’nin Trabzon’daki çalışkan isimleri İl Başkan Danışmanı Hasan Şener ve Ayhan Ustaoğlu katılım gösterdi.