Türkiye’nin en büyük tenis merkezlerinden biri olan Beşirli Tenis Kompleksinde düzenlenen turnuva, heyecan dolu karşılaşmalara sahne oldu. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Tenis İl Temsilciliği organizesi ile yapılan ve  10 ayrı yaş kategorisinde düzenlenen turnuva 6 gün sürdü. Nefes kesen mücadelelin artından dereceye giren katılımcılara kupa ve madalyaları verildi.

Son yıllarda tenis branşına ilginin büyük bir hızla arttığına dikkat çeken Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bunun iki nedeni var. Öncelikle, Trabzon her açıdan bir spor şehri. İnsanlar bir şekilde spor yapmak istiyor. En küçük bir alanda futbol oynuyor, bir ip gerip voleybol oynuyor, kendi potasını yapıyor. Salon sporlarına katılım hızla artıyor. Hiç olmazsa, yürüyüş yapıyor, yani insanlar sporu seviyor. Tenise ilginin artmasının ikinci sebebi ise, uluslar arası standartlardaki Beşirli Spor Kompleksinin yapılması” diye konuştu.

Beşirli Spor Kompleksinde 12 açık, 2 de kapalı kortun bulunduğunu hatırlatan Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi, “Şehrin en güzel yerlerinde böylesine önemli bir tesisin bulunması, insanları buraya daha da yaklaştırıyor. Halkın tenise ilgisi giderek artıyor, öte yandan İl Müdürlüğümüze ait uzman antrenörlerimiz de, bu branşa merak salanlar için düzenli olarak kurslar açarak onları sporla buluşturuyor. Modern tesislerimizde tenise başlayanların sayısı her geçen gün daha da artıyor, turnuvalar yoğun katılımla gerçekleşiyor” dedi.

Tenisin bedensel ve zihinsel sağlığa katkıları nedeniyle ilgi gördüğünün altını çizen Tenis İl Temsilcisi Serpil Sungur, “Kondisyon ve kemik gelişimine katkılarının yanı sıra, psikolojik yönden de destekleyici branşlardan olan tenis; kişinin sağlığı, zindeliği, gücü ve çevikliğini korumak için ideal bir spordur. Bilim adamları, tenis oynayarak kazanılan fiziksel, zihinsel ve duygusal kazanımların daha uzun bir yaşamla korelasyonu olduğunu açıklar. Öte her yaşta oynanabilen tenis, matematik ve bilim de içerir, anlık karar verme sezisini artırır” dedi.


10 YAŞ KIZLAR:

1-İrem Melis Özer
2-Elifsu Alpay

10 YAŞ ERKEKLER:

1-Ulaş Çıkrıkçı
2-Eray Ümüzer

12 YAŞ KIZLAR:

1-Beren Teke
2-Elif Ece Çatal

12 YAŞ ERKEKLER:

1-Tuna Şensoy
2-Eren Görmüş

13+ YAŞ KIZLAR

1-Ada Özbalkan
2-Berra Bayraktar

13+ YAŞ ERKEKLER

1-Enes Emre Birinci
2-Özgür Kaan Sevük

30+BÜYÜK BAYANLAR

1-Serçin Dilek
2-Nur Özen

30+BÜYÜK ERKEKLER

1-Selami Yüksek
2-Ahmet Şen

30+ YAŞ ÇİFT BAYANLAR

1-Yasemin Uzun-Nur Özen
2-Serçin Dilek-Çiğdem Çelenkoğlu

30+Yaş ÇİFT ERKEKLER

1-Nedim Saral-Faisal Alnonqmini
2-Dinçer Aydın-A,Rahman Yakut